Still cleaning strong!

Van je handen wassen met zeep, naar schoonmaken is als een atoombom. Het afgelopen jaar gaven wij je allerlei schoonmaaktips ten tijde van Corona. Nu er steeds meer ruimte is voor versoepelingen, vinden wij het tijd voor een terugblik!

Webinar: Het schoonmaakkompas, nu en na Corona

Niet alleen de vraag naar mondkapjes, alcoholgel en desinfectiezuilen was groot toen de coronacrisis startte, ook de vraag naar kennis steeg. Want hoe realiseer je een veilige aanpak voor je schoonmaakmedewerkers tijdens een pandemie? En hoe faciliteer je een gezonde werkplek? Luc Bresseleers, CEO van BOMA en Guus Nieuwlaat, Country Manager van BOMA Nederland, namen plaats voor de camera om deze vragen te beantwoorden.

In dit webinar deed Guus Nieuwlaat de gevleugelde uitspraak “Desinfecteren is als een atoombom.”, die insloeg als een bom bij onze kijkers! Maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? In deze blog geven we je extra achtergrondinformatie.

Desinfecteren is als een atoombom


Met desinfecteren verwijder je niet alleen de slechte, maar ook de goede bacteriën. Wist je dat je hiermee de natuurlijke biotoop verstoort? Hoe je desinfecteert volgens de regels van de kunst, lees je in onze blog ‘Desinfecteren is als een atoombom’.

Wil je wél desinfecteren? Doe het dan goed


Onze BOMA Academy stelde een aantal simpele werkplannen samen waarin we uiteenzetten welke contactpunten extra aandacht vragen. Door desinfectie te beperken tot deze contactpunten en dit te combineren met een goede reiniging behaal je maximaal resultaat. Download de werkplannen hier.

Stoomreinigen en robotics: maak de schoonmaak simpel, slim en leuk


Naast een focus op details hebben we ook oog voor grote oppervlakken. Zo beschrijven we in deze blog de kracht van stoomreinigen. Ook lanceerden we BOMA Robotics. Lees in deze blog hoe een cobot in de vorm van een vriendelijke schrobzuigmachine en eenvoudig programmeerbare stofzuigrobot jouw team naar een hoger niveau kunnen brengen.

Vergeet ook de handjes niet


Corona of geen Corona; het goed wassen van je handen is de makkelijkste manier om de verspreiding van ziekten tegen te gaan. Natmaken, wrijven, inzepen en afspoelen: als je je handen grondig en hygiënisch wil wassen ben je niet met een paar tellen klaar. We geven je graag een opfrissertje in deze blog met video. Je kan hier zelfs een poster downloaden waarop we alle stappen van het handenwassen nog eens bij elkaar hebben gezet. Slim toch? 😉

Houd deze schoomaaktips ook vast ná Corona


Er is veel veranderd in de wereld, uiteraard ook ten positieve. Men ziet namelijk meer dan ooit de waarde in van een goede schoonmaak en hoe belangrijk het oog voor detail is. Wij zijn benieuwd welke effecten van Corona op de schoonmaakbranche blijvend zijn en werpen in deze blog alvast in blik in de glazen bol.

Heb je na deze reminders nog een extra steuntje in de rug nodig? Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies over jouw schoonmaakvraagstuk.

Blijf samenwerken! Ons team staat zoals altijd voor je klaar.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!