Efficiëntie, Consistentie & Productiviteit met de werkinstructies van BOMA in BiP

Via de BiP (BOMA in the Pocket)-applicatie van BOMA introduceren Anke en Tom innovatieve werkinstructies, die niet alleen de dagelijkse taken van schoonmakers stroomlijnen, maar ook een digitale transformatie teweegbrengen. In dit diepgaande gesprek onthullen ze de achterliggende visie, voordelen, en de toekomst van deze nieuwe aanpak.

Werkinstructies: de sleutel tot efficiëntie

“De werkinstructies zijn de sleutel tot een gestroomlijnde schoonmaakervaring.” legt Tom uit. “Het zijn gedetailleerde stappenplannen om verschillende schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Foto’s en beknopte teksten maken het eenvoudig, slim en leuk voor schoonmakers om hun taken uit te voeren.”

Van lay-out tot innovatie - Anke

Anke, verantwoordelijk voor het herwerken van bestaande en het creëren van nieuwe werkinstructies, benadrukt haar betrokkenheid bij het verbeteren van de lay-out van de instructies in samenwerking met het marketingteam. “Samen met de Product Managers bekijken we hoe we de nieuwste schoonmaaktechnieken kunnen implementeren,” voegt ze toe.

Klantgerichtheid en digitalisatie - Tom

“Mijn rol is ondersteunend,” vertelt Tom. “Ik handel vragen van klanten af en introduceer de functie bij sales en sales support. We willen klanten enthousiast maken om hun kennisdeling te digitaliseren.”

Noodzaak en integratie in BiP

“De werkinstructies ontstonden uit de noodzaak om klanten te ondersteunen bij lastige schoonmaakuitdagingen,” verklaart Anke. “We willen een totaaloplossing bieden en delen onze schoonmaakkennis via de BiP-app.”

Tom benadrukt: “Digitalisering is cruciaal, vooral gezien de uitdagingen waarmee schoonmakers tegenwoordig worden geconfronteerd.”

Voordelen voor klanten

“De instructies bieden uniforme schoonmaakprocedures,” vertelt Anke. “Ze kunnen eenvoudig worden geraadpleegd via de BiP-app of opgehangen worden in poetsruimtes.” Tom voegt toe: “We hebben nu QR-codes toegevoegd die leiden naar instructievideo’s, waardoor visuele verduidelijking wordt geboden.”

Veranderingen in de werkwijze bij BOMA

“De BiP-app vervangt de bestaande schoonmaakopleidingen niet, maar versnelt ze juist,” benadrukt Anke. Tom voegt toe: “Klanten hebben nu sneller toegang tot oplossingen op maat, wat onze drive naar digitalisatie versterkt.”

Toekomstplannen en uitbreidingen

“Voorlopig richten we ons op werkinstructies voor doseringssystemen en het gebruik van ecologische schoonmaakproducten,” deelt Anke. “En wie weet wat voor verrassingen we nog in petto hebben!” voegt Tom mysterieus toe.

In een wereld waar informatie snel veroudert, hebben we bij BOMA met onze digitale benadering de weg vrijgemaakt voor een efficiëntere, duurzamere toekomst in de schoonmaakindustrie. BOMA’s BiP-app blijft evolueren, waarbij innovatie en kennisdeling hand in hand gaan. De app ‘BOMA in the Pocket’ maakt het managen van de schoonmaak simpel, slim en leuk. Ben jij al klaar om hem te downloaden?

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!