Het pad naar duurzaam schoonmaken: BOMA’s nieuwe eco score verandert het spel

“Duurzaamheid is geen optie meer, maar een verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen. Bij BOMA is het onze missie om niet alleen de schoonmaak te vereenvoudigen, maar ook om duurzame keuzes toegankelijk te maken voor iedereen. Onze nieuwe eco score is een krachtige stap in die richting.” Lies Marijnissen, Sustainbility Manager

Met de lancering van de eco score heeft BOMA, pionier in schoonmaak en hygiëne, de weg geopend naar een duurzamere schoonmaakindustrie. Deze innovatieve score dient niet alleen als een nieuwe standaard voor duurzaamheid, maar ook als een praktisch hulpmiddel om weloverwogen keuzes te maken binnen deze sector.

Eenvoud in Duurzaamheid

Het is begrijpelijk dat duurzame keuzes maken ingewikkeld kan lijken. Verschillende labels en certificeringen kunnen verwarrend zijn. Bij BOMA hebben we dit begrepen en maken we het simpel! Onze eco score, variërend van A+ tot E, biedt transparantie en inzicht in de impact van onze producten en materialen. Zo wordt het eenvoudiger om stap voor stap het assortiment te verbeteren.

De Kracht van Transparantie

De eco score is gebaseerd op erkende methodologische richtlijnen die de levenscyclus van een product analyseren. Het houdt rekening met de impact op het milieu en de gezondheid van schoonmakers. Producten ontworpen voor de circulaire economie worden beloond, terwijl gevaarlijke of belastende producten worden afgestraft. Deze score geeft volledige transparantie om bewuste keuzes te vergemakkelijken. Meer dan 3000 producten en materialen krijgen automatisch een score.

Bijdragen aan een Groenere Wereld

BOMA gaat nog een stap verder door samen met klanten bij te dragen aan het BOMA BOS. Voor elke 1.000 euro aan A+ & A-producten en -middelen van het merk BOMA of Greenspeed wordt in samenwerking met GO Forest een boom geplant. Zo dragen klanten niet alleen bij aan een schonere omgeving, maar ook aan het herstel van de natuur.

Wil je meer weten over onze eco score en hoe je jouw steentje kunt bijdragen aan een duurzamere wereld? Bezoek onze landingspagina voor de eco score voor gedetailleerde informatie.

Vanaf december is de eco score te vinden in onze catalogus op de website en in de BiP-app (BOMA in the Pocket). Laten we samen een verschil maken. Let’s rethink cleaning!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!