Toekomst Schoonmaakbedrijven en BOMA: 10 Jaar samenwerking gebaseerd op gedeelde waarden

Een jubileum voor Toekomst Schoonmaakbedrijven en BOMA want dit jaar werken zij al 10 jaar samen. Een perfect moment om eens terug te blikken op de afgelopen jaren met Tom Dissel, Commercieel Directeur en Judith Smulders, Regio Projectleider bij Toekomst Schoonmaakbedrijven, waarbij het begin van de samenwerking werd gemarkeerd door grote veranderingen bij Toekomst. Zo werd er afscheid genomen van het eigen magazijn en de DosDob-oplossing van BOMA werd geïntroduceerd. Deze veranderingen waren de basis voor een succesvol partnerschap dat vandaag de dag gedijt op gedeelde waarden en een sterke persoonlijke band.

Als we Tom vragen welk moment hem uit de afgelopen 10 jaar het meest bij is gebleven, dan is dat voor hem nog steeds het begin van de samenwerking: “Het eerste contact dat was met Guus Nieuwlaat en met Gert Bresseleers. Op dat moment had BOMA net een leverancier overgenomen en spraken zij de ambitie uit om binnen 5 jaar bij de top 3 van Nederland te horen. Het klikte meteen! Zeker met het oog op de familiare band die beiden bedrijven hebben”.

Traject van groei

In de afgelopen 10 jaar heeft de samenwerking aanzienlijke invloed gehad op de organisatie van Toekomst. “BOMA en Toekomst hebben allebei gelijktijdig het traject van groei ingezet. Dat is misschien ook wel de kracht van de samenwerking dat beide organisaties zo sterk ontwikkeld zijn” aldus Tom. Voor Toekomst zijn de expertise van BOMA en het persoonlijke contact erg belangrijk geweest in de afgelopen jaren. “Als je nu terugkijkt op het kleinschalige in de begintijd, dat waren hele korte lijntjes. Nu spreken we elkaar iets minder vaak want de samenwerking verloopt goed. Maar het blijft belangrijk om met elkaar in contact te staan.”

Een van de hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar is voor Tom ook wel de opstart van een grote scholengemeenschap: “Op 1 dag moesten we 16 locaties tegelijkertijd opstarten. Dat was voor Toekomst één van de grootste opstarts ooit. Samen met BOMA hebben we deze klus geklaard. Een mooi voorbeeld van een sterke samenwerking gebaseerd op een goede communicatie en onvoorwaardelijk vertrouwen.”

Innovatie

Ook op het gebied van innovatie proberen de twee bedrijven elkaar aan te vullen. Tom hierover “Wij, als Toekomst, vinden het leuk om voorop te lopen en nieuwe schoonmaakmethoden uit te proberen. Samen met BOMA proberen we dat ook uit. Niet altijd is het succesvol, maar we proberen het wel.” Judith vult aan: “Voor mij als Regio Projectleider is het toepassen van innovaties bij de opdrachtgever ook altijd heel erg leuk. Ik voel de samenwerking met BOMA daar ook echt wel in.”

Contact en Communicatie

Als we vragen naar bijzondere personen binnen BOMA, worden Yvonne Wieggers en Guus Nieuwlaat als gezichten van de organisatie erkend. Judith: “Voor mij als iemand die op de schoonmaakprojecten komt, is het heel helder met wie ik in contact kan komen. Bij vragen kan ik altijd terecht bij Yvonne. Zij is voor mij echt een belangrijk gezicht binnen BOMA.” “Yvonne was er al vanaf dag 1 bij. Dat is voor mij ook een herkenbaar iets. Yvonne en Guus zijn voor ons de gezichten van de organisatie. Dat is ook de kracht van de samenwerking.” Vertelt Tom.

Maar wat maakt deze samenwerking nu uniek?

Volgens Tom ligt dit in het gemeenschappelijke familiale karakter en de wederzijdse focus op vertrouwen: “Hoewel er in de afgelopen 10 jaar uitdagingen waren, blijft het onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar het fundament voor een succesvolle oplossing.”

Tot slot delen Toekomst en BOMA hun boodschap aan andere bedrijven die streven naar een duurzame en succesvolle samenwerking. Voor Toekomst is het behoud van lange termijn relaties cruciaal, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het welzijn van hun medewerkers. “Contact houden en weten bij wie je moet zijn, blijft essentieel” concludeert Tom.

Blikkend naar de toekomst, zijn digitalisering, duurzaamheid en het welzijn van medewerkers centrale items in de strategie van Toekomst. Met deze gezamenlijke visie en toewijding kijken Toekomst Schoonmaakbedrijven en BOMA vol vertrouwen uit naar de komende jaren van hun succesvolle partnerschap.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!