Een waardevolle ondersteuning van BOMA op het gebied van schoonmaak in ziekenhuizen

Vandaag hebben we het genoegen om Fanny Mertz te interviewen, schoonmaakmanager bij MontLégia te Luik sinds de opening. Fanny werkt al 23 jaar voor de gezondheidsgroep CHC en begon haar carrière in de schoonmaak als schoonmaakmedewerkster. In de loop der jaren is ze doorgegroeid naar de functie van teamleider, vervolgens assistent en uiteindelijk manager.

Wat zijn de grootste uitdagingen op het gebied van schoonmaak in een ziekenhuis?

Fanny Mertz:

De grootste uitdaging is om de kwaliteit van de schoonmaak te waarborgen volgens de hygiëneprocedures, rekening houdend met het budget dat ons is opgelegd. 

Dit is geen gemakkelijke taak, het vereist creativiteit en voortdurende flexibiliteit. Onze uitdaging is om aan de normen te voldoen ondanks de beperkingen waarmee we te maken hebben. Vooral sinds de Covid-19-pandemie werden de veiligheidsmaatregelen versterkt en moeten we ons daaraan aanpassen.

Een tweede uitdaging heeft betrekking op het sociale aspect van ons vak. We hebben te maken met personeelstekort. Werken in de schoonmaaksector heeft over het algemeen geen sexy uitstraling, vooral in ziekenhuizen waar we 24 uur per dag, 7 dagen per week actief zijn. We beschikken niet over overtuigende argumenten om kandidaten aan te trekken. Onze uitdaging is dus ook om interesse te wekken bij mensen voor ons vak.

Hoe ondersteunt BOMA jullie met deze uitdagingen?

Fanny Mertz:

Vandaag de dag biedt BOMA ons op vele niveaus waardevolle ondersteuning. Allereerst vergemakkelijken ze het werk voor onze schoonmaakteams, wat enorme voordelen met zich meebrengt. Ze stellen ons alle benodigde middelen en materialen ter beschikking, zodat onze schoonmaakmedewerkers onder de beste omstandigheden kunnen werken. BOMA biedt een uitgebreid assortiment aan en heeft ons bijgestaan bij het selecteren van uiterst ergonomisch materiaal. Hierdoor zijn we uitstekend uitgerust.

Daarnaast ondersteunt BOMA ons in ons vak. Ze komen ter plaatse ons team trainen en hanteren een warme, zorgzame en niet-veroordelende benadering ten opzichte van ons personeel. Ze spreken onze taal, begrijpen onze specifieke behoeften en staan klaar om ons dagelijks te ondersteunen.


Welk BOMA-product zouden jullie absoluut niet kunnen missen?

Fanny Mertz

Voor ons is het essentiële product de TZ500. Deze innovatie stelt ons in staat om het schoonmaakmateriaal van tevoren klaar te maken. Het is ons meest waardevolle product en van cruciaal belang binnen onze organisatie. Zonder de TZ500 zouden we echt in de problemen zitten.

Wat is de toegevoegde waarde van BOMA voor jullie teams?

Fanny Mertz:

BOMA’s toegevoegde waarde ligt in hun zorgzaamheid, oordeelloosheid en dagelijkse begeleiding. Ze zijn er niet om ons te vertellen hoe we ons werk moeten doen, want dat weten we al. In plaats daarvan zijn ze aanwezig om ons te ondersteunen en te helpen bij het vinden van de beste schoonmaakoplossingen die aansluiten bij onze specifieke behoeften. Hun benadering is begripvol en respectvol tegenover ons vak, en hun ondersteuning is essentieel om de uitdagingen van ziekenhuisschoonmaak met efficiëntie en professionaliteit aan te pakken.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!