Duurzaamheid in de schoonmaak: Zo gebruik je een schoonmaakmachine milieubewust.

Maar liefst 76% van de CO2-footprint van een schoonmaakmachine wordt bepaald door het energieverbruik tijdens het schoonmaken. Het aanschaffen van een duurzame schoonmaakmachine is dus één stap, maar wat er écht toe doet is deze machine op een groene manier gebruiken. Lees hieronder onze tips over het milieubewust gebruik van jouw schoonmaakmachine.

Tip 1: Power to the cleaner (en zijn partner in crime)

CO2-impact van machines; einde leven 0.1%, productie 24%, gebruik 76%

Nu we weten dat 76% van de carbon footprint van een schoonmaakmachine wordt bepaald tijdens het gebruik, weten we ook dat de schoonmaker degene is die hier de grootste impact op kan maken. Power to the cleaner dus! Veel machines beschikken over een ecomodus waarmee het energieverbruik van de machine wordt geoptimaliseerd. Correct gebruik van de machine is belangrijk voor de levensduur en om verspilling van water en energie tegen te gaan. Daarom is het belangrijk om samen te werken met een goede machinepartner. De juiste partner kan de schoonmaker namelijk opleiden en biedt ondersteuning op het gebied van onderhoud.

Met onze app – de BIP (BOMA in de pocket) en digitale filmpjes willen we alle gebruikers op een laagdrempelige manier hierbij helpen. Dankzij de chatfunctie kunnen we zo zelfs onnodige interventies vermijden en reduceren we de tijd dat machines wachten op reparaties. Als de machine op de juiste manier gebruikt en onderhouden wordt, leeft hij langer en is er dus ook minder afval.

Tip 2: Voorkom stilstand van schoonmaakmachines

Maar er is meer: door middel van machinetrackers kan je stilstand van machines voorkomen. Het zou toch zonde zijn als jij aan de duurzaamheidseisen voldoet door de juiste machines aan te schaffen, maar dat de schoonmaker deze niet gebruikt, omdat hij te weinig kennis heeft over het gebruik van de machine. Met een tracker kan je dit signaleren en oplossen.

Check je machinegebruik met BiP
Check je machinegebruik met BiP.

Tip 3: Gebruik ecologische of milieubevorderende schoonmaakmiddelen

Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk te bepalen wát je in je machine stopt. Je kan enkel water gebruiken om mechanisch te reinigen, maar soms is dit onvoldoende en is er toch chemie vereist voor een optimaal resultaat. Wij bieden dan diverse duurzame oplossingen, afhankelijk van het type machine en de toepassing. Denk aan ProBio-producten: dit zijn de eerste reinigers ter wereld die na het gebruik een positieve impact op het water en milieuleven achterlaten. 

BOMA is een partner die met je meedenkt. We leveren niet alleen de juiste schoonmaakmachine, we leiden je ook op om deze machine op de juiste manier te gebruiken en bieden je de juiste toebehoren voor het beste resultaat. Lees hier alles over BOMA Machinery. simpel. slim. leuk. 

Start vandaag

Een steentje bijdragen aan het verlagen van de milieubelasting is eenvoudig. Je kan vandaag al starten, check bijvoorbeeld eens of jouw schoonmaakmachine over een ecomodus beschikt.

Zou je eens met ons willen sparren over de verduurzaming van jouw facilitaire supply keten? Neem dan contact op met onze experts

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!