BOMA & Duurzaamheid: Werken aan een schone toekomst = slim.

Jouw schoonmaak simpel. slim. leuk. maken. Dat is wat BOMA dag in dag uit samen met haar klanten doet. Doordat we al bijna 50 jaar inzetten op innovatie en kennis, geniet jij van een ‘vlekkeloze’ ervaring, met een optimale hygiëne als gevolg. Wij zorgen ervoor dat jij alles in handen hebt om jouw schoonmaak perfect te laten verlopen, van schoonmaakmaterialen tot producten en machines.

Jouw schoonmaakplan moet duurzaam zijn want het schoonmaken van nu moet niet leiden tot de vervuiling van morgen. Als innoverende onderneming evolueren we zelfs naar een circulaire aanpak, we noemen deze ambitie OneZero. Dit stelt jou in staat om een positieve bijdrage te leveren door de impact op een beter milieu en werkklimaat te vergroten.

Het is geen geheim dat de belasting van de mens op de aarde te groot is. Op dit moment hebben we 1,7 planeten nodig om onze huidige levensstijl te bewaren. Mensen komen er elke dag bij. Daarom is het aan ons om ervoor te zorgen dat we onze belasting verkleinen. Veel mensen leven namelijk volgens een lineaire economie, een wegwerpmaatschappij. Bij BOMA geloven we in een circulaire economie, waar grondstoffen ofwel natuurlijk afgebroken worden ofwel opnieuw gebruikt worden in een nieuw product van dezelfde kwaliteit.

Naast circulaire producten houden we vast aan een milieusparende bedrijfsvoering en hechten we veel belang aan duurzaam transport. In de laatste jaren namen we dan ook heel wat initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. BOMA heeft een sterke motivatie om een positieve impact te leveren, niet enkel met onze middelen en onze dienstverlening maar ook met sterke engagementen naar de medewerkers en maatschappij.

We leggen de focus op 4 pijlers: mobiliteit, het aanbieden van circulaire concepten, eigen sitebeheer en sociale betrokkenheid.

In de komende weken nemen we je mee op onze reis van verduurzaming. Het is een reis die constant in ontwikkeling is en waarin we steeds meer stappen zetten richting onze doelstellingen. Houd onze blog in de gaten want de komende weken bespreken we de 4 pijlers van ons duurzaamheidsbeleid afzonderlijk.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!