#yesweplant 1 miljoen bomen door Wallonië

Nu we het zonnetje weer mogen verwelkomen grijpen wij in Wallonië direct onze kans: bedrijventerrein Hauts-Sarts daagde ons namelijk uit mee te helpen aan de vergroening van ons land door deel te nemen aan de actie #yesweplant. Natuurlijk gaan wij die uitdaging aan. Leuk!

#yesweplant – het project

Yes we plant is een project dat in het leven is geroepen door de Waalse regering. Hiermee worden onder andere burgers, verenigingen, landbouwers, bedrijven, scholen en openbare instellingen aangespoord een steentje bij te dragen aan hét doel: 4.000 km heggen of 1 miljoen bomen planten voor het einde van de zittingsperiode. Waarom? De biodiversiteit van ons land is in gevaar. Door mee te doen aan deze actie dragen we een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. En dat vinden we bij BOMA heel belangrijk.

Hauts-Sarts daagt ons uit

Met een oppervlakte van 450,87 ha, 350 bedrijven en bijna 10.000 werknemers is het bedrijventerrein Hauts-Sarts een belangrijk economisch knooppunt in Wallonië met een strategische ligging. Samen kunnen we dus enorm veel bomen planten. Eric Englebert van Safran Aero Booster gaf op maandag 22 februari de schop aan ons door. Wij gaan de uitdaging aan!

Laat de bloemetjes en de bijtjes maar komen!

Onze schop ging direct de grond in. Team BOMA plantte 3 fruitbomen op de grond bij onze vestiging in Herstal. Wij kozen voor een kersenboom (een Cerisier Bigarreau Ghijssen Demi-Tige RGF) en twee verschillende perenbomen (een Poirier Bronzée d’Enghien Demi-Tige RGF en een Poirier Madame Grégoire Demi-Tige RGF) van La Pâquerette in Herve. Deze kwekerij maakt deel uit van het Certifruit-netwerk. We kozen bewust voor bomen met originele rassen die gekweekt zijn om ze te behouden. We kijken uit naar de eerste oogst!

Ga jij de uitdaging ook aan?

Doe je mee? Er zijn nog een hoop bomen te gaan. Bekijk de huidige stand op https://yesweplant.wallonie.be/home.html en meld je direct aan!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!