“Samen impact maken in de schoonmaak: ‘Let’s Rethink Cleaning’”

De wereld om ons heen verandert snel, en steeds meer bedrijven worden zich bewust van de impact die hun keuzes hebben op het milieu, de maatschappij en hun eigen waarde. In de schoonmaak is dit niet anders. Het gaat niet langer alleen om het verwijderen van vuil, maar ook om verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet, het welzijn van onze mensen en het realiseren van duurzame winst. Maar hoe begin je er nu aan? BOMA helpt je graag op weg en lanceert met trots ‘Let’s rethink cleaning’.

Een nieuwe benadering van schoonmaken

Schoonmaken is een alledaagse activiteit, zowel in huis als op de werkplek. Maar wat als we de manier waarop we schoonmaken zouden heroverwegen en bewuste keuzes zouden maken  met een gezond evenwicht tussen de planeet (Planet), de mens (People) en de totale waarde (Profit)? Dit is precies wat wij voorstellen met onze “Let’s Rethink Cleaning” campagne.

Planet: Onze planeet heeft sterk te lijden onder overmatig waterverbruik, vervuiling en CO2-uitstoot. In de schoonmaakindustrie zijn er tal van manieren om impact te maken. Door te kiezen voor milieuvriendelijke schoonmaakproducten en -methoden kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een schonere wereld.

People: Het welzijn van schoonmaakpersoneel is van vitaal belang. Te vaak wordt het harde werk dat zij verrichten over het hoofd gezien. Door bewuste keuzes te maken in producten en processen kunnen bedrijven zorgen voor betere werkomstandigheden en minder monotoon werk voor hun medewerkers, wat resulteert in een positievere werkcultuur.

Profit: Duurzaamheid en financiële winstgevendheid hoeven geen tegenstrijdige doelen te zijn. Door efficiënte schoonmaakmethoden te implementeren en kosteneffectieve producten te kiezen, kunnen bedrijven hun schoonmaakkosten onder controle houden en tegelijkertijd hun impact op het milieu verminderen.

92 Praktische tips voor verandering

Maar hoe en waar begin je nu? Simpel, een van de hoekstenen van de “Let’s Rethink Cleaning” aanpak zijn de 92 praktische tips die bedrijven (direct) kunnen toepassen in hun schoonmaakprocessen. Deze tips omvatten een breed scala aan suggesties, van het verminderen van waterverbruik tot het minimaliseren van chemische belasting op het milieu. Het zijn vaak eenvoudige, maar effectieve veranderingen die een significant verschil kunnen maken.

Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van traditionele schoonmaakmiddelen door milieu bevorderende alternatieven. Hierdoor wordt niet alleen de belasting van chemische stoffen verminderd, maar wordt ook de gezondheid van schoonmaakpersoneel verbeterd. Bovendien kunnen bedrijven hun verbeteren door bewust te kiezen voor duurzame producten en methoden, wat kan leiden tot meer tevreden klanten en een positieve merkreputatie.

Digitale tools voor ondersteuning

En laten we ook de diverse digitale tools en hulpmiddelen die er zijn om te helpen bij de implementatie van duurzame schoonmaak niet vergeten. Een van deze tools is de “BOMA in the Pocket” app, waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun schoonmaakprocessen en kosten. Deze app maakt het mogelijk om efficiënter te plannen, bestellen en rapporteren, wat leidt tot een optimalisatie van de inzet van middelen en een betere controle over de kosten.

Daarnaast moedigen we slimme besteloplossingen aan, waardoor bedrijven alleen bestellen wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Dit vermindert niet alleen verspilling, maar kan ook leiden tot kostenbesparingen op lange termijn.

Kleine veranderingen, grote impact

Het belangrijkste aspect van de “Let’s Rethink Cleaning” aanpak is dat het iedereen in staat stelt om impact te maken, zelfs met kleine veranderingen. Het gaat niet om radicale transformaties, maar om bewuste keuzes die stap voor stap kunnen worden geïmplementeerd. Er zijn altijd mogelijkheden om duurzamer te handelen.

BOMA’s “Let’s Rethink Cleaning” aanpak nodigt iedereen uit om deel te nemen en samen een positieve verandering teweeg te brengen. Of je nu een bedrijfseigenaar bent, een facilitair manager of een schoonmaakmedewerker: jouw keuzes maken een verschil.

Ga naar de officiële website van Let’s rethink cleaning www.letsrethinkcleaning.nl voor meer informatie over “Let’s Rethink Cleaning” en hoe je kunt bijdragen aan een schonere, gezondere en duurzamere toekomst. In een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het tijd om onze schoonmaakgewoonten te heroverwegen en te streven naar een positieve impact op de planeet, mensen en winst. Doe vandaag nog mee en maak deel uit van de verandering!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!