Plant samen met BOMA voor een groenere toekomst

Jullie hebben het misschien al opgemerkt – met de lancering van onze eco score, zetten we samen met onze klanten een belangrijke stap richting duurzaamheid en natuurbehoud. We zijn verheugd om ons nieuwste initiatief aan te kondigen: het BOMA Bos.

Waarom een bos, vraag je je misschien af? Het antwoord is simpel: bomen zijn niet alleen klimaatkampioenen, maar ook essentieel voor biodiversiteit. We realiseren ons dat onze emissies elders problemen kunnen veroorzaken, en daarom zetten we actief stappen om onze impact te verminderen. Met de eco score moedigen we verantwoorde consumptie aan, maar we willen ook actief teruggeven aan de natuur.

Het BOMA Bos-project houdt in dat we samenwerken met Go Forest om bij te dragen aan natuurherstel in Madagaskar. Waarom precies Madagaskar? Dit project sluit naadloos aan op onze filosofie en heeft een positieve impact op people, planet & profit.

Planet: Door het aanplanten van mangroves, dragen we bij aan kustbescherming en het herstel van biodiversiteit. Daarnaast zijn het ook kampioenen in het opnemen van CO2. Mangroves spelen daarom een cruciale rol in het streven naar een CO2-neutrale wereld.
People: Ons project ondersteunt de lokale bevolking in Madagaskar. Dit land wordt zwaar getroffen door klimaatverandering, wat leidt tot ernstige gevolgen zoals hongersnood.
Profit: Dit initiatief creëert werkgelegenheid en kansen voor de lokale gemeenschap, waardoor we niet alleen een positieve impact hebben op het milieu, maar ook op de economie.

Hoe werkt het? Voor elke € 1000 aan A & A+ producten die worden aangeschaft, planten we samen met Go Forest een boom. We streven ernaar om jaarlijks maar liefst 10.000 bomen te kunnen planten met onze gewaardeerde klanten. Aan het einde van 2024 willen we certificaten uitreiken aan de klanten die hebben bijgedragen aan dit geweldige initiatief.

Doe mee met ons! Door te kiezen voor duurzame producten draag je direct bij aan het herstel van de natuur en ondersteun je lokale gemeenschappen in Madagaskar.

Het BOMA BOS is een kans om samen te werken aan een duurzamere toekomst. Laten we samen het verschil maken!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!