Join the (r)evolution! Nog efficiënter werken met een schoonmaakrobot. slim.

Stel je voor… één locatie, verschillende typen vloeren, verschillende typen vervuiling en één gerobotiseerd schoonmaakteam dat op basis van één centraal aangestuurde mapping ál deze oppervlakken kan aanpakken. Klinkt als science fiction? Met BOMA Robotics brengen wij deze toekomst dichtbij. Deze robots zullen een aanvulling zijn op jouw schoonmaakteam waardoor je slimmer, sneller én gezonder werkt. Dat maakt schoonmaken ook nog eens extra leuk!

Maak kennis met BOMA Robotics

Al meer dan 45 jaar dragen wij bij aan de professionalisering van de schoonmaaksector. Zo sturen wij aan op de overgang van manueel naar machinaal poetsen, waarmee je nog sneller een beter schoonmaakresultaat behaalt. Daarnaast bieden wij niet alleen middelen en materialen. Wij denken servicegericht mee tot een totaaloplossing die jou niet alleen helpt op een juiste manier schoon te maken, maar ook helpt jouw werk simpeler, slimmer en leuker te maken! BOMA Robotics ligt in het verlengde van deze doelstellingen, waarbij innovatie en kennis meer dan ooit op de voorgrond treden.

Wanneer kies je nu voor een schoonmaakrobot of een andere schoonmaakmachine? Ga je voor een hoog rendement bij de juiste toepassing? Speelt duurzaamheid een grote rol? Of kies je voor een tijdsbesparing die ingezet kan worden voor specialistische handelingen? BOMA maakt het kiezen van de juiste schoonmaakmachine simpel. Lees meer op machinery.boma.eu.

We nemen je graag mee in de wereld van de schoonmaakrobot én stellen ons aanbod aan je voor.

De voordelen van werken met een schoonmaakrobot of -cobot

lionsbot-ella-schoonmaakrobot

1. Een schoonmaakrobot / cobot is een uitbreiding van jouw schoonmaakteam!

De robots van BOMA Robotics hebben een sociale impact op de werkvloer. We moeten ze dan ook niet zien als concurrent, maar als een trouwe collega op de werkvloer. Ze helpen bij zwaar werk en vinden het niet erg uren dezelfde taak aan één stuk uit te voeren. Wij noemen de robot dan ook graag een cobot: ze zijn gemaakt om met de schoonmaker samen te werken.

2. Een schoonmaakrobot / cobot zorgt voor een innovatief imago

Punt 1 is een inkoppertje: een robot straalt innovatie uit. We haalden science fiction al aan. Met BOMA Robotics laten we zien dat Starwars-robot R2-D2 bijna letterlijk op de werkvloer verschijnt. Bij BOMA houden we de ontwikkelingen op robotgebied al jaren in de gaten. Door onze nieuwsgierigheid konden we zelf vaststellen wanneer de kwaliteit en de mate van innovatie hoog genoeg werden voor jouw schoonmaaklocatie. En die toekomst is nú. Dit levert je niet alleen een efficiëntere schoonmaak op, maar ook een innovatief imago!

3. Een schoonmaakrobot / cobot verhoogt de effectiviteit en efficiëntie

Robots zijn gefocust op langdurig repetitief werk. Dat creëert tijd om andere activiteiten in de schoonmaak uit te voeren. Het verleden heeft het al bewezen: machinaal schoonmaken verhoogt de effectiviteit van de schoonmaak. Met de inzet van autonome schoonmaakrobots zetten wij een nieuwe stap; doordat zij een taak langdurig en continue kunnen uitvoeren, dragen ze bij aan een nog grotere efficiëntie.

Whiz maakt het programmeren van een robot kinderlijk eenvoudig

Kijk en leer! Dat is letterlijk wat deze gerobotiseerde borstelstofzuiger doet. Door middel van de ‘teach & repeat’-technologie hoef je een route maar één keer voor te doen voordat Whiz de geleerde route daarna zelfstandig exact na kan doen. Het stofzuigen van enorme, met tapijt beklede oppervlakken kan ontzettend arbeidsintensief zijn. Dit resulteert vaak in spierpijn en rugklachten. Een robot is dan een aangename toevoeging voor het team. Bijkomend voordeel; nu de robot zich bezighoudt met de grote oppervlakken heeft de schoonmaker meer tijd voor de details. Denk aan het extra reinigen van contactpunten: een góede schoonmaak wordt meer en meer belangrijk!

Daten met Ella

Die schattig knipperende oogjes kun je toch niet weerstaan? Na het zien en ervaren van de Lionsbot toestellen in de praktijk was het voor het BOMA Robotics-team meteen duidelijk: dit toestel willen wij in volledige exclusiviteit kunnen voorstellen aan onze klanten.

Onze BOMA Robotics-mascotte Ella is als schrobzuigrobot de ideale toevoeging aan jouw schoonmaakteam wanneer je beschikt over een schoonmaakwerf met een vloer van voldoende grootte. Doordat de verschillende typen Lionsbots gebruik kunnen maken van dezelfde mapping én de schoonmaakteamleider alle robots kan aansturen met één app zorgen zij er samen voor dat je efficiënt samen kan werken met deze nieuwe teamleden. Doordat Ella interactie kan hebben met haar omgeving – niet alleen door te praten, maar ook door objecten te herkennen, ontwijken en haar route te vervolgen – heeft zij een groot pluspunt ten opzichte van andere schoonmaakrobots. Zo maakt ze onderscheid tussen statische objecten en personen en past ze haar acties hierop aan. Wil je dat zelf eens ervaren? Ella staat ervoor open te daten en stelt zichzelf graag aan je voor. Klik hier om een afspraakje met haar in te plannen.

Is jouw schoonmaaklocatie klaar voor een schoonmaakrobot? Daag ons uit!

Ben jij benieuwd of een schoonmaakrobot voor jouw locatie een uitkomst is? Daag ons uit om mee te kijken! Wij denken namelijk graag met je mee, bijvoorbeeld op het gebied van toegankelijkheid, het aantal vierkante meters, de grootte van het team, het type vloeren en het type vervuiling. Bedenk dan of jouw locatie van voldoende grootte is, over welke typen vloeren deze locatie beschikt en houdt daarbij rekening met de verschillende soorten vervuilingen en het aanwezig zijn van vaste of tijdelijke obstakels. Budget is natuurlijk een belangrijke factor, maar bedenk ook dat een robot je een innovatief karakter én extra exposure (denk aan voorbijgangers foto’s van de leuke robot op social media zullen delen) kan opleveren.

De toekomst is nu! Zorg dat je voorop loopt op schoonmaakgebied en creëer kansen door sneller, slimmer en leuker te werken. Maak direct een afspraak met een van onze specialisten via machinery.boma.eu.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!