Kom gratis duurzame lucht tanken bij de BOMAshop in Antwerpen!

Sinds deze zomer heeft BOMA, bekend van het leveren van schoonmaakmiddelen en -materialen aan de schoonmaaksector, een ‘slimme bandenpomp’ op het terrein van het hoofdfiliaal aan de Noorderlaan. In de continue route van duurzaamheidsinitiatieven past dit bijzonder goed. De slimme bandenpomp is één de vele duurzaamheidsinitiatieven die BOMA opzet.

BOMA heeft het initiatief genomen om deze slimme bandenpomp te plaatsen, omdat er veel medewerkers met de auto naar het hoofdkantoor komen en er dagelijks veel verkeer naar de BOMAshop komt. Hiermee wordt dus zowel aan medewerkers als aan bezoekers van de shop de mogelijkheid geboden om gratis de banden van hun voertuig op de juiste spanning te zetten. Daarmee wordt er direct een positieve bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid en wordt er minder CO2 en fijnstof uitgestoten.

Daarom is het belangrijk met de juiste bandenspanning te rijden

Wist je dat een onjuiste bandenspanning resulteert in extra CO2-uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist? Uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de mensen die de bestaande bandenpomp bij tankstations gebruikt, nog steeds met de verkeerde bandenspanning wegrijdt. De slimme Bandenpomp helpt je bij het instellen van de juiste spanning en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. Je bespaart dus niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee!

Over BOMA

BOMA zet al jaren in op een duurzame ontwikkeling! Een positieve bijdrage leveren vinden wij dus ontzettend belangrijk. Dat doen we door kritisch te kijken naar onze producten, maar ook door na te denken hoe wij mee kunnen bouwen aan een efficiëntere keten. Dat onze BOMA bestelwagens en overige voertuigen voortaan minder uitstoot hebben door op de juiste spanning te rijden is een kleine stap in het grote geheel. Daarnaast sporen wij onze klanten en relaties graag aan op eenzelfde manier te denken. Een positieve impact, daar dragen wij graag aan bij!

Eenvoudig én efficiënt: bespaar direct!

Over Band op Spanning

Band op Spanning is onderdeel van Stichting de Groene Garage. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: “Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dàt is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

Wanneer kom jij een luchtje scheppen? Enjoy!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!