BOMA Washroom: sanitair inrichting met een focus op optimale hygiëne en duurzaamheid

BOMA lanceerde recent opnieuw haar Washroom lijn: Admire. De hoogste tijd om, Camille Celen, Product Manager bij BOMA, aan de tand te voelen over de herlancering, de trends en de innovaties van deze dispenserlijn.

Q: Dag Camille, We beginnen met de vraag: waarom een herlancering van de BOMA Washroom lijn?

De Admire lijn bestaat nu al een aantal jaren. En ondertussen zijn er heel wat innovaties bij gekomen. Als voorbeeld de sensor dispensers, onze passieve luchtverfrisser en de navulbare zeepdispensers. Daarom waren wij van mening wij dat de lijn en het Washroom All Inclusive concept wel een herlancering verdienden. Dit om alles opnieuw onder de aandacht te brengen, zowel de bestaande als de nieuwe dispensers en om al het marketing materiaal in een nieuw jasje te steken, zodat alles nu beter aansluit bij onze nieuwe stijl van simpel.slim.leuk.”

Q: Welke trends of vragen uit de markt heb je verwerkt in deze productlijn?

“We proberen sowieso bij elke innovatie of productlancering rekening te houden met wat er op de markt speelt. Daarnaast houden we ook rekening met de wensen en noden van onze klanten. De Washroom lijn bevat heel veel verschillende soorten dispensers, zodat we een zo compleet mogelijk uitrusting kunnen bieden voor heel het sanitair. De klant heeft ook de keuze tussen drie uitvoeringen: wit en zwart ABS of rvs. En er is ook een heel uitgebreid gamma aan typen dispensers. Zo hebben we dispensers die het beste passen in een heel kleine sanitaire ruimte of dispensers voor ruimtes met weinig gebruikers, maar evengoed dispensers voor grote en drukke toiletten. Dus zo is er voor elke klant een geschikte uitvoering dat past in zijn sanitair.

Nog een heel belangrijke trend, die we sowieso altijd meenemen bij nieuwe productlanceringen, is duurzaamheid. Dit is een thema dat vandaag de dag erg belangrijk is, denk aan de klimaatproblematiek, grondstoffen schaarste. We vinden het erg belangrijk om hier bij elke innovatie, elke dispenser rekening mee te houden.”

Q: Wat is er nieuw aan het de Washroom lijn?

“Er zijn heel veel nieuwe items toegevoegd. Centraal staan de wensen van de klant, zonder het duurzaamheidsaspect uit het oog te verliezen. We hebben ook ingespeeld op heel veel trends in de markt. Bijvoorbeeld door de Corona-crisis is hygiëne nog belangrijker geworden en daar hebben we op ingespeeld met het introduceren van no-touch sensoren voor diverse zeep- en handdoekdispenser. Met het no-touch systeem, hoef je nooit meer iets aan te raken, waardoor er geen bacteriën, virussen en andere ziektekiemen verspreid kunnen worden.

Daarbij hebben we ervoor gezorgd dat het duurzaamheidsaspect meer naar voren is gekomen. We hebben bijvoorbeeld de passieve luchtverfrisser, zonder batterijen, gelanceerd en ook de navulbare zeepdispensers zijn toegevoegd aan het gamma. Door de dispenser na te vullen vanuit een 5L verpakking, bespaar je meer dan 30% plastiek.

Daarnaast zijn ook sensorkranen aan het gamma van Washroom toegevoegd. Deze passen uitstekend in het no-touch concept. De kraan hoeft niet meer aangeraakt te worden. En met een sensorkraan kan het waterverbruik teruggedrongen worden met 80%.”  

Q: Je geeft aan dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt in alle productlanceringen. Wat zijn de duurzame aspecten van deze dispenserlijn?

“Om te beginnen de dispensers zelf, zowel de ABS als de rvs-lijn is volledig recycleerbaar. BOMA helpt ook met het recycleren van oude, gebruikte dispensers. Klanten kunnen daarvoor bij ons terecht. In samenwerking met onze recyclage partners nemen we deze in om ze te laten recycleren en zo op deze manier de grondstoffen te hergebruiken, zodat de grondstoffen een tweede leven krijgen. Bijvoorbeeld in een werkwagen of een machine. Daarnaast proberen wij ook zo veel mogelijk op verpakkingen te besparen, bij papier maximaal in te zetten op gerecycleerd tissuepapier en bij vullingen te kiezen voor vullingen die een Ecolabel bezitten.  Een mooi voorbeeld is de ecologische luchtverfrisser. De vulling is gemaakt van keramiek. Deze is afbreekbaar en kan na gebruik bij het groene afval.  Qua verbruik: heel veel van onze dispensers zijn continue bij te vullen, zodat er geen druppel zeep of papier verspild wordt. Bijkomend voordeel: de gebruiker komt zo nooit zonder te zitten.”

Q: Wat maakt de Admire dispenserlijn van BOMA zo uniek?

“De Admire dispenserlijn is vooral een heel uitgebreide lijn, in drie verschillende uitvoeringen. Voor elke klant is er eigenlijk altijd wat wils. Daarnaast zijn de dispensers ook efficiënt en slim in gebruik. Ze hebben allemaal een venster waarmee de inhoud constant gecontroleerd kan worden. Dat maakt het heel makkelijk om te zien of het tijd is om de dispenser bij te vullen. En we hebben ook gedacht aan de installatie om die zo gemakkelijk mogelijk te maken. DE ABS dispensers hebben een transparante backplate, waarmee bestaande boorgaten eenvoudig hergebruikt kunnen worden.

De klant kan bij BOMA ook een Washroom All Inclusive overeenkomst afsluiten. Dit houdt in dat op basis van het aantal medewerkers een jaarbudget wordt afgesproken. Hierin zit alles verwerkt met betrekking tot de toiletinrichting: gebruik van de dispensers, de montage en het leveren van de nodige vullingen. En heel belangrijk daarbij is dat we de klant digitaal inzicht geven in het verbruik.  De klant kan dit dus ook zelf monitoren. Wat resulteert in 100% transparantie en de klant controle geeft over zijn budget en dat we enkel factureren wat de klant daadwerkelijk nodig heeft, niets meer, niets minder.

Daarnaast bieden wij als BOMA ook het complete plaatje: het one-stop-shop principe. Je kunt naast je sanitair benodigdheden ook bij BOMA terecht voor alles op het gebied van schoonmaak en hygiëne. Alles via 1 kanaal bestellen, zorgt voor overzicht in je leveranciers en ook voor gebundelde leveringen. Zo draag je bij aan minder vrachtwagens op de weg en dus minder co2-uitstoot.”

Q: Doel van BOMA met deze Washroom lijn?

“BOMA wil met de Admire Washroom lijn een efficiënte, hygiënische en stijlvolle toiletinrichting kunnen bieden voor elke klant. Daarnaast wil BOMA de one-stop-shop zijn waar onze klanten naar toe gaan als ze ook maar iets nodig hebben op het gebied van schoonmaak of hygiëne.  De klant maximaal ontzorgen dat is ons doel.”

Q: Wat kunnen we in de toekomst verwachten op het gebied van sanitair inrichting?

“Wij zijn constant op zoek naar verbeteringen en innovaties. Daarbij ligt de focus meer en meer op het duurzame karakter van de Washroom lijn. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken, hoe we onze dispensers zelf nog duurzamer kunnen maken door er gerecycleerd materiaal in te verwerken.”

Q: Waar ben jij, als verantwoordelijke Product Manager, het meest trots op bij het samenstellen van deze productlijn?

“De Washroom lijn bestond al een aantal jaren toen ik bij BOMA kwam werken. Maar toch ben ik er trots dat wij als BOMA een volledig eigen lijn hebben en dat we daar heel flexibel in kunnen zijn. En dat we vanaf het begin betrokken waren bij het ontwerpproces van de lijn, zodat we alle wensen en noden van klant hierin hebben kunnen meenemen. Het mooie aan de Admire lijn is, dat het een gamma zonder einde is en dat we constant kunnen innoveren en verbeteren. Daar ben ik erg trots op.”

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!