BOMA & Duurzaamheid: Sociale betrokkenheid

In de komende weken nemen we je mee op onze duurzame reis en bespreken we de 4 pijlers van ons duurzaamheidsbeleid afzonderlijk. Deze week: Sociale Betrokkenheid.

BOMA is een stabiel groeibedrijf met een familiale bedrijfscultuur. Onze medewerkers, de Bomito’s, zijn positief, betrokken en ‘hands’on’. Wij zetten in op hun ontwikkeling, van hun eerste werkdag tot hun pensioen. Dankzij hoge retentiecijfers creëren we korte en vertrouwde communicatielijnen met onze stakeholders. We integreren laaggeschoolden op de arbeidsmarkt door onze kennis te delen via praktijkgerichte opleidingen. Zo halen we de soms wat miskende schoonmaaksector uit de schaduw en voegen we waarde toe.

Opleiding & ontwikkeling

We maken het mogelijk om onze Bomito’s te laten meegroeien met het bedrijf en de nodige competenties te ontwikkelen. Om kennisleider te blijven worden interne en externe opleidingen verzorgd door onze BOMA Academy met trainers die veel praktijkervaring hebben. Trainingen kunnen ook online gevolgd worden dankzij ons uitgebreide aanbod aan e-learnings. We recruteren managementtrainees die ervaringen kunnen opdoen in verschillende domeinen. We scholen onze leidinggevenden bij tot bekwame ‘coaches’. Daarnaast bieden we regelmatig stageplekken aan om studenten praktijkervaring te laten opdoen.

Diversiteit

Wij geloven in de meerwaarde van diversiteit. In onze organisatie is er ook plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons distributiecentrum werken we samen met Werminval, een maatwerkbedrijf waar wij doorlopend laagdrempelige werkzaamheden laten verrichten. Met Emino bieden we tijd en ruimte voor werkplekleren in samenwerking met een jobcoach. We voeren een genderneutraal beleid en monitoren onze inspanningen hieromtrent binnen ons sociaal overleg.

Gezondheid & welzijn

BOMA engageert zich voor een gezonde werkplek met oog voor zowel het fysieke als het mentale welzijn. BOMActive is een interne werkgroep ter bevordering van de werksfeer. Ze organiseren sport-challenges, geven gezonde voedingstips en advies rond ergonomie op de werkplek. Veiligheid en preventie krijgen alle aandacht vanaf de eerste werkdag. Bij de samenstelling van ons productassortiment waakt onze duurzaamheidsmanager over de impact van het product op mens en planeet.

Sterke initiatieven

BOMA heeft een sterke motivatie om een positieve impact te leveren, niet enkel met onze middelen en onze dienstverlening maar ook met sterke engagementen. BOMA is partner van River Cleanup. Samen steken we de handen uit de mouwen! Waarom River Cleanup? Een directe bijdrage leveren aan een betere leefomgeving vinden wij ontzettend belangrijk! Wist je dat er elk jaar 8 miljard kg zwerfvuil in onze oceanen belandt? Daarvan is 80% afkomstig uit de rivieren. Het creëren van bewustwording om zwerfvuil te voorkomen is de sleutel van alle acties van River Cleanup.

Duurzame partners

“OneZero” is bij ons een werktitel van permanente ontwikkeling met als ultieme doelstelling: dé facility leverancier voor onze klanten worden met “One” solution en “Zero” impact. Om deze ambitie waar te maken streeft BOMA naar een lange termijn partnership met haar fabrikanten/leveranciers in ruil voor een commitment waarbij ‘People, Planet en Profit’ centraal staan.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!