BOMA blijft innoveren als specialist in schoonmaakmachines

Wij zijn er voor álles op het gebied van schoonmaak en hygiëne, maar ‘alles’ is een groot begrip. Dat je voor al je borstels en matten bij ons terecht kan, is vanzelfsprekend, maar de schoonmaak simpel, slim en leuk maken doe je niet alleen met schoonmaakmaterialen. Wij kijken naar het totaalplaatje: van de aanschaf van disposables tot duurzaam advies voor je logistieke keten. Daarnaast denken we mee over de efficiënte inzet van jouw schoonmaakpersoneel. Daar hoort ook de keuze van de juiste schoonmaakmachine voor de juiste ruimte en schoonmaaktaak bij. Wij blijven innoveren en ervaren dat onze klanten daar hun voordeel mee doen. In deze blog zetten we een aantal innovaties in de spotlights.

Tools die de schoonmaak simpel, slim en leuk maken.

Mensen staan bij ons op nummer één. In de schoonmaak staat wat ons betreft daarom de schoonmaker centraal. Wij helpen je dan ook graag ergonomischer en efficiënter te werken. Dat maakt het werk een stuk leuker. We bedenken slimme tools waarmee jij nóg veiliger kan werken met je schoonmaakmachine. Zo bevat onze app BOMA in the pocket verschillende opties die je helpen om veilig te werken met jouw schoonmaakmachine. De app geeft je tips om ergonomisch te werken, bevat alle veiligheidsfiches en waarschuwt je wanneer het tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt.

Man bekijkt info over schoonmaakmachine via BOMA in the Pocket

Duurzamer werken door inzicht in het gebruik van je schoonmaakmachine. 

Eerder schreven we over het duurzaam kiezen van een schoonmaakmachine en het duurzaam gebruiken van je schoonmaakmachine. Wist je dat 76% van de CO2-footprint van een schoonmaakmachine wordt bepaald door het energieverbruik tijdens het schoonmaken? Met BOMA in the pocket helpen we je daarom niet alleen veiliger te werken, we bieden je ook inzicht in het gebruik van je schoonmaakmachines. Met dit inzicht voorkom je stilstand van machines en check je of de machines die je aan hebt geschaft om aan een duurzaamheidsnorm te voldoen ook daadwerkelijk worden gebruikt.

BOMA Robotics, de volgende stap in de schoonmaakrevolutie

Wij dragen al jaren bij aan de professionalisering van de schoonmaakbranche. Zo stuurden we aan op de overgang van manueel naar mechanisch schoonmaken. Tijd voor de volgende stap. Een schoonmaakmachine hoeft namelijk lang niet altijd meer met de hand bediend te worden. We voegden daarom diverse schoonmaakrobots aan ons aanbod toe. Doordat robots samenwerken met het schoonmaakteam maken ze het mogelijk efficiënter te werken en een hoger rendement te behalen. 

Lionsbot R3 Scrub in winkelcentrum

Lionsbot R3 Scrub maakt een professionele schoonmaakrobot voor iedereen toegankelijk

Maak kennis met de Lionsbot R3 Scrub: “Wat direct opvalt is dat deze robot met zijn breedte van 41 cm geschikt is voor veel smallere gangpaden dan bijvoorbeeld de Leobots. Door haar compacte grootte en interessante prijszetting wordt het toestel bovendien al rendabel in kleinere locaties.”, aldus Frederik Gousseart. 

Een focus op duurzame inzetbaarheid van schoonmaakmedewerkers

Een robot vervangt de mens niet: hij ontlast het schoonmaakteam van zware en repetitieve schoonmaaktaken. Patrick Basten, coördinator schoonmaak Eindhoven Sport, weet hier alles van. “Voor ons is duurzame inzetbaarheid van onze mensen van groot belang. Er is veel aan gelegen om iedereen gezond werkend en met voldoening zijn of haar pensioengerechtigde leeftijd te laten behalen. We willen graag een goede balans tussen arbeid en rust aanbrengen en kijken waar we op een efficiënte manier een lastenverlichting kunnen doorvoeren. Werkbeleving staat hierbij centraal.”. Lees hier hoe de Lionsbot R3 Scrub en Lionsbot Rex het schoonmaakteam van Gemeente Eindhoven aanvullen.

Klaar om met deze innovaties aan de slag te gaan?

Hét voordeel van werken met een machinespecialist die óók gespecialiseerd is in schoonmaakmiddelen en materialen? Wij kijken naar het totaalplaatje. Ben je benieuwd hoe jij deze innovaties kan toepassen binnen jouw werkwijze? Dan denken we daarover graag met je mee. Plan vrijblijvend een afspraak met onze schoonmaakexperts via https://machinery.boma.eu/contact-nl 

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!