Veilig werken op een schone werkplek. Simpel.

Veilig werken begint bij een veilige werkplek. Een goede hygiëne en het gebruik van de juiste middelen en materialen spelen hierbij een grote rol. Bij BOMA denken we niet alleen aan de veiligheid van de schoonmaker. We gaan verder. In dit artikel lees je hoe je met goede schoonmaak bijdraagt aan een veilige werkplek op élke locatie.

Voorkom ongelukken door te werken in een schone, opgeruimde werkomgeving.

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Met een opgeruimde werkplek kun je dus eenvoudig een hoop ellende voorkomen. Zo voorkom je dat medewerkers uitglijden over een gladde vloer als je deze dagelijks reinigt en zorg je ervoor dat medewerkers de werkplek opgeruimd houden met goed afvalbeheer. Simpel.

Verlaag gezondheidsrisicos voor je medewerkers met een hygiënische werkplek.

Wist je dat een bureaustoel een broedplaats kan zijn voor maar liefst 21.000 bacteriën per vierkante centimeter? Daarnaast zijn ook je bureau, toetsenbord en je computermuis een bron van bacteriën, waaronder ziekteverwekkers. (Bron: Service Management) Goed schoonmaken is enorm belangrijk bij het voorkomen van de verspreiding van ziekteverwerkers. Zo kan het zorgvuldig schoonmaken en desinfecteren van voorwerpen en oppervlakken die vaak aangeraakt worden, de verspreiding van virussen met 80 tot 90 procent verminderen.

Steeds meer aandacht voor details vraagt om een efficiënte schoonmaakaanpak. Door een schoonmaakmachine in te zetten op grote oppervlakken, bespaar je tijd en houd je dus meer tijd over om de puntjes op de i te zetten. BOMA Academy kan je helpen een werkplan op te maken voor jouw locatie, zodat geen enkel detail vergeten wordt.

Gebruik je schoonmaakmachines op de juiste manier

Om veilig te werken is het belangrijk dat je de juiste middelen en materialen op de juiste manier gebruikt. Werk ergonomisch, zo voorkom je lichamelijke klachten. En maak gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen om klachten aan de luchtwegen te voorkomen. Ga je aan de slag met een BOMA-machine? Dan leiden onze schoonmaakexperts jouw personeel met aandacht op. We letten op de schoonmaakhouding en zorgen ervoor dat ze de machine veilig bedienen. Daarnaast zijn alle veiligheidsfiches te vinden in de handige app ‘BOMA in the Pocket’.

Rex: Robuust & veilig

Voorkom onveilige situaties door je machines goed te onderhouden

Op een logistieke – of productielocatie is het vanzelfsprekend dat je machines goed onderhoudt om veiligheid te garanderen. Dat geldt ook voor kleinere machines, zoals schoonmaakmachines. Bij de machines van BOMA kan je daarom een onderhoudscontract afsluiten. En bij een storing zijn we altijd dichtbij. 

Meer weten? Wij geven je graag advies over het veilig inzetten van de juiste schoonmaakmachines, ergonomisch werken en het opstellen van een schoonmaakwerkplan waarmee je de hygiëne op jouw locatie bewaakt. Neem contact op met onze experts om hier samen over te sparren.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!