BOMA maakt het kiezen van een nieuwe schoonmaakmachine en het managen van jouw machinepark simpel.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe schoonmaakmachine vertrek je misschien al snel vanuit de machine die je kent of vanuit de investering die binnen je budget past. Bij BOMA pakken we het anders aan. Elke situatie is anders. Wij nemen dan ook graag jouw locatie onder de loep en kijken naar het type vervuiling dat zich op jouw locatie bevindt. Fleet management begint dan ook al vóórdat je je nieuwe machine kiest. Jeroen Evers, Business Consultant Machinery bij BOMA legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

De juiste machine kiezen

Tijd voor een (nieuwe) schoonmaakmachine? In functie van jouw werkomgeving heb je keuze uit verschillende modellen uit het BOMA-assortiment. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen de juiste keuze te maken. We luisteren naar jouw wensen en gaan aan de hand daarvan op zoek naar de machine die het best past. “We trekken daarbij het vraagstuk los van de machine die je op dit moment in huis hebt. We kijken naar jouw situatie en het type vervuiling waarmee je te maken hebt.”, vertelt Jeroen. Er zijn een aantal parameters waarop je de keuze van jouw nieuwe machine zou kunnen baseren. Zo kun je onder andere vertrekken vanuit het rendement, budget en de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Een schoonmaakmachine kiezen op basis van het rendement van de machine

“Rendement is een lastig begrip, als een schoonmaker even niet oplet kan hij zomaar een stukje van de vloer missen. Het theoretisch rendement is dan een mooi cijfer, maar of dit cijfer in de praktijk behaald wordt is van heel wat factoren afhankelijk.”, Jeroen legt uit waarom het belangrijk is dat een machine-adviseur meekijkt op de locatie waar de machine moet gaan draaien. “Zo bezocht ik laatst een zwembad. Je kan je voorstellen dat je daar te maken hebt met lastige oppervlakken. Je machine moet niet alleen meters kunnen maken, maar moet zich ook in lastige bochten en wellicht door smalle deuropeningen kunnen manoeuvreren. Blind een advies geven op basis van het rendement van een machine is dan niet altijd de juiste.”

Een schoonmaakmachine kiezen op basis van budget

Ook hier is het verstandig meerdere factoren tegelijk in het oog te houden. De ene machine kan in aanschaf een grotere investering zijn dan de andere, maar onderaan de streep toch een groter voordeel opleveren. “Zo kan het zijn dat we een opzitter adviseren in plaats van een achterloper. Dat is in aanschaf duurder maar onderaan de streep kom je goedkoper uit door bijvoorbeeld de snellere werktijd. En mocht de aanschaf een drempel zijn is onze flex fleet de juiste oplossing. simpel.”, legt Jeroen uit.

‘BOMA Flex Fleet’ is een flexibele all-in oplossing voor de behoefte aan een variabel machinepark. Hoe klein of groot die behoefte aan machines ook mag zijn, met deze formule beschik je altijd over recente en goed onderhouden machines. Zonder grote investering of verbintenis op lange termijn. De looptijd is variabel en er wordt een vast maandbudget afgesproken dat alle aspecten van het machinegebruik omvat: het gebruik van de machine, het reguliere onderhoud, maar ook mogelijke onvoorziene kosten. Het vaste maandbedrag wordt helder en overzichtelijk gefactureerd. Wil je meer informatie over onze Flex Fleet oplossing? Neem dan contact op met onze experts.

Een schoonmaakmachine kiezen op basis van de duurzame inzetbaarheid van werknemers

Een van de belangrijkste peilers bij het kiezen van een machine is wat ons betreft het werkgeluk van de schoonmakers. Veilig werken en zorgen voor vitale schoonmakers door de fysieke belasting te verlichten staan daarom hoog op de prioriteitenlijst. Als je rekening houdt met deze factoren kom je soms uit op een schoonmaakrobot in plaats van een machine, waarbij we zien dat een keuze vaker op basis van rendement wordt gemaakt.

De keuze voor een schoonmaakrobot wordt vaak op andere wensen gebaseerd. Dat kan het innovatieve karakter zijn, maar kan ook gebaseerd worden op het verlichten van taken voor werknemers. “Binnen de schoonmaak vind een sterke vergrijzing plaats. Om goed voor je medewerkers te zorgen en klachten die ontstaan door langdurig zwaar werk te voorkomen is een robot vaak een goede aanvulling op je schoonmaakteam. Van dagenlang achter elkaar duizenden vierkante meters stofzuigen wordt niemand lichamelijk fitter. Het inzetten van een stofzuigrobot is dan een laagdrempelige methode om je werknemers langer gezond te houden.”, vertelt Jeroen.

Een van de belangrijkste peilers bij het kiezen van een machine is wat ons betreft het werkgeluk van de schoonmakers.

En moet de beste oplossing dan altijd een machine zijn? 

Helemaal niet. BOMA is een specialist op het gebied van schoonmaak en hygiëne, we kijken dan ook verder dan alleen je machine-oplossing. “Zo bezocht ik laatst een vliegveld waar de klant al van alles had geprobeerd om een bepaald type vervuiling te verwijderen. Er werd steeds een grotere machine ingezet, maar zelfs de grootste en duurste machine kon de vervuiling niet de baas. Al snel zag ik dat de oplossing juist heel klein mocht zijn: met een melaminespons verwijderden we de vervuiling die ontstaat door werkschoenen binnen een handomdraai. Niet voor niets noemen we deze sponzen ook wel wondersponzen.”, vertelt Jeroen. “Melamine pads voor onder de machine zijn hier de beste oplossing, geen grotere machine maar de juiste oplossing.”.

Direct ontdekken welke machine het best bij jouw situatie past?

Download onze BiP app en gebruik onze machine calculator. Op basis van de gekozen omgeving, vloer, het te reinigen vierkante meters en het aantal schoonmakers selecteert onze app de ideale machines voor jouw situatie.

Ik heb de juiste schoonmaakmachine gekozen, en nu? 

Het managen van jouw schoonmaakmachines begint natuurlijk pas écht als je jouw machine in huis hebt. Wat nu als je er na een paar maanden toch achter komt dat een andere machine beter past? Of als een schoonmaker een vraag heeft over het gebruik van de machine op de werkvloer? Of als je een storing wil melden? Geen zorgen, met onze oplossingen maken we het allemaal heel simpel voor je.

Wat als ik tijdens de looptijd van mijn contract toch gebruik wil maken van een andere schoonmaakmachine? 

Bij BOMA kan je gebruik maken van 2 interessante formules voor de huur van jouw schoonmaakmachines. Zo bieden we BOMA Premium Fleet, daarmee betaal je een vast bedrag per maand voor het gebruik van je machine én het onderhoud. Er zijn dus geen onverwachte kosten. Daarnaast is er BOMA Flex Fleet, waarmee je eveneens volledig wordt ontzorgd. Jeroen vertelt waarom deze Flex Fleet oplossingen ideaal is; “Wanneer je  behoefte verandert of wanneer je een meer tijdelijke oplossing zoekt, kun je bij een BOMA Flex Fleet al na 6 maanden je contract vervroegd verbreken. Je kan je machine dan kosteloos terug laten ophalen of omwisselen voor een ander toestel.”

Wat als mijn schoonmaker een vraag heeft over de machine?

Bij BOMA bieden we eerste hulp op de werkvloer. Al onze machines zijn uitgerust met een QR code. Scan de code met onze BOMA in the Pocket (BiP) app op je smartphone en voilà! Op je scherm vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen en met de bijhorende filmpjes ben je al snel een volleerd machine-operator. Ook als je een storing wil melden is BiP ideaal. Onze Bomito’s zitten klaar om je via de chat direct te helpen. 

Heb je een schoonmaakvraag? Je vind het antwoord snel via de BiP-app, BOMA in the Pocket.

Hoe monitor ik het gebruik van mijn machine? 

Fleet management omvat veel meer dan het kiezen en gebruiken van de juiste schoonmaakmachines. Als je spreekt over het managen van jouw schoonmaakmachinepark, hoort daar ook de vraag bij wanneer je overgaat naar een nieuwe machine. De tools van BOMA maken het je makkelijk. Met dosdob en BiP monitor je het gebruik van je machine. “Daarin kijken we bij BOMA uiteraard ook met je mee. Zo checken we bijvoorbeeld aan de hand van het aantal storingen die je machine heeft of het verstandig is een reparatie uit te voeren of de machine te vervangen. Daarbij kijken we niet alleen naar de machine, maar ook naar de situatie waarbij een storing ontstaat. Onze taak is dat te signaleren en jou hierin te ontzorgen.”, ook Jeroen staat daarbij met een brede glimlach voor je klaar.

Klaar om aan de slag te gaan?

Het kiezen van een nieuwe schoonmaakmachine klinkt helemaal niet zo simpel Jeroen. “Dat klopt, wij doen er bij BOMA dan ook alles aan om de keuze en het gebruik van je machine voor jou zo makkelijk mogelijk te maken. Onze adviseurs kijken met je mee op locatie. Met onze Flex Fleet en Premium Fleet formules vermijd je een grote investering en wordt je volledig ontzorgd op het gebied van onderhoud. Én we hebben alle tools in huis om je snel te helpen bij een vraag of storing en om jou alle inzicht in het gebruik van jouw machines te bieden die je nodig hebt. Dat maakt het eigenlijk heel simpel toch?” 

Ben je op zoek naar een nieuwe schoonmaakmachine en wil je graag advies? Neem dan contact met ons op via machinery.boma.eu  

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!