Lionsbot R3 Scrub: een robot op de werkvloer wordt steeds normaler

Op Interclean werden we als vanouds getrakteerd op de nieuwste innovaties op schoonmaakgebied. Er is één ding waar we niet omheen kunnen: the future is now! We laten je daarom graag kennismaken met de schoonmaakrobot die autonoom schrobzuigen én droog moppen voor elke locatie toegankelijk maakt: Lionsbot R3 Scrub. Frederik Gousseart, Robotic Specialist bij BOMA, neemt je mee naar de stand van Lionsbot.

De schoonmaakrevolutie: van handmatig naar mechanisch naar gerobotiseerd schoonmaken

Bij de komst van de eerste Lionsbot schoonmaakrobot vertelden we je al over de revolutie die op dit moment in schoonmaakland bezig is. Waar we vroeger met een vlakmop aan de slag gingen, gebruiken we nu een i-mop of achterloper. Next step is de inzet van een volledig autonome schoonmaakrobot. Met de LeoScrub werd de eerste stap gezet. De R3 Scrub brengt dit toekomstbeeld nóg dichterbij.

Lionsbot R3 Scrub: een eerste indruk

Als we een eerste blik werpen op deze nieuwe ‘welp’ in de lionsbotfamilie zijn het toch de oogjes op het led-scherm die opvallen. Daarnaast is het formaat, dat doet denken aan een ‘kleine’ achterloper, een eigenschap die deze robot direct onderscheidt van de andere Lionsbot robots. “Het is een zeer compacte, wendbare, en grappige robot.”, vertelt Frederik. “Grappig, omdat hoewel hij niet een gesprek aangaat met de omgeving zoals de Leobots dat doen, toch interactie aangaat door middel van leuke emojis op het led-scherm. Wat direct opvalt is dat deze robot met zijn breedte van 41 cm geschikt is voor veel smallere gangpaden dan bijvoorbeeld de Leobots. Door haar compacte grootte en interessante prijszetting wordt het toestel bovendien al rendabel in kleinere locaties.” 

De inzet van een schoonmaakrobot wordt nóg toegankelijker

Hoewel de stap naar robotisering al een ruime tijd gaande is in de schoonmaakwereld, is een schoonmaakrobot nog niet voor elke locatie of voor elk schoonmaakbedrijf toegankelijk. De R3 maakt het gebruik van een robot laagdrempelig op 4 vlakken:

Gemakkelijk in gebruik

Deze schoonmaakrobot is bijzonder gemakkelijk in gebruik. Het creëren van een route voor een eenvoudige omgeving doe je als gebruiker zelf en het onderhoud van de machine is nog makkelijker dan bij een conventionele machine of andere robots. “Het opvangbakje voor kleine deeltjes en de zuigbalk en rubbers zijn magnetisch, je kan ze dus zelf makkelijk losklikken en schoonmaken. Ook verwissel je de rubbers binnen een handomdraai voor een droge mop.”, legt Frederik uit.

Eén machine die kan schrobben én moppen

We verklapten het al: deze machine kan naast schrobzuigen ook droog moppen. Daarnaast is het een cilindrische machine, waardoor  ook kleine vuildeeltjes worden opgepikt Twee in één dus! 

Geschikt voor smalle ruimtes

De R3 schrobzuigrobot is met zijn beperkte breedte zeer geschikt voor smalle gangen.. “Wanneer je een locatie binnenstapt zie je direct of hier een R3 of Leoscrub het best past.”, vertelt Frederik; De R3 zet je in in compactere, eenvoudigere ruimtes waarbij het extra innovatieve uiterlijk en interactie van Leobots met hun omgeving minder van belang is.”.

Aantrekkelijk geprijsd

Een ander, niet onbelangrijk punt waarmee deze robot extra toegankelijk is, is de prijs. “In vergelijking met andere schoonmaakrobots is deze robot bijna spotgoedkoop te noemen”, lacht Frederik. 

Wil je meer weten over de toepassing en kosten van deze robot voor jouw schoonmaaklocatie? Neem dan contact met ons op.

Voor welk type locaties is de machine geschikt? 

Van een kantoorgebouw tot ziekenhuis en van de gangen van een schoolgebouw tot een hotel. Deze machine zal overal zijn draai kunnen vinden. Denk ook aan musea, winkelcentra, bibliotheken of banken. Mag de robot niet zomaar elke ruimte betreden? Dan geef je deze eenvoudig aan als ‘verboden gebied’ via de app of het led-scherm op de machine zelf. 

Voorbij de hype

We hebben je al eerder laten kennismaken met verschillende typen schoonmaakrobots. Van de vriendelijke ‘Ella’ tot de robuuste Rex. Met de R3 Scrub gaat Lionsbot weer een stapje verder. Deze robot is geen gimmick. Je ziet dat hij het uiterlijk heeft van een ‘normale’ achterloper, eentje die elke schoonmaker kent. Deze achterloper kan echter autonoom functioneren. Hiermee gaat de fabrikant voorbij de hype en brengt een machine die vertrouwd zal voelen in elke schoonmaakomgeving.

BOMA brengt de schoonmaakrobot naar de werkvloer

Ben je benieuwd of een robot geschikt is voor jouw schoonmaaklocatie? Dan denken we graag met je mee. “We kijken naar het schoonmaakoppervlak, hoe er nu gewerkt wordt en denken mee in het optimaliseren van deze werkwijze.”, BOMA is een partner die ontzorgt. Frederik legt dan ook uit: “Met deze robot is het opzetten van de schoonmaakroutes bijzonder eenvoudig, maar onze robotspecialisten ondersteunen je graag bij het maken van de keuze voor het juiste toestel, het integreren in je schoonmaakproces en het implementeren in de praktijk. 

Jeroen Evers en Frederik Gousseart op Interclean met Lionsbot R3

Het schoonmaken van de toekomst

BOMA denkt mee met de klant en laat dan ook graag de nieuwste mogelijkheden zien. De inzet van robot maakt het mogelijk om op een creatieve e manier over je schoonmaakwerkzaamheden na te denken. Een robot is dan ook een aanvulling op je schoonmaakteam en niet zozeer een vervanging van de schoonmaker. Frederik legt het uit: “Met een achterloper of opzitter kan je slechts 1 keer per werkdag schrobben, maar een robot kan zelfstandig en meerdere keren per etmaal worden ingezet. De schoonmaker kan hierdoor focussen op de minder repetitieve en minder belastende activiteiten. Niet alleen het welzijn van de schoonmaker, maar ook de hygiëne van je locatie wordt hierdoor verbeterd.

Vraag direct een demo van Lionsbot R3 aan

Ben je benieuwd of de Lionsbot R3 Scrub geschikt is voor jouw schoonmaaklocatie? Onze BOMA Robotics collega’s helpen je graag! Maak een afspraak met Frederik of een van onze andere robotics specialisten via machinery.boma.eu.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!