Ken jij deze handige functies van de BiP-app al?

Sinds de lancering van BOMA in the Pocket in mei dit jaar, maken al ruim 2500 schoonmaakprofessionals gebruik van deze handige app. Natuurlijk manage je hiermee eenvoudig jouw schoonmaakbestellingen zoals je normaal gezien via ons bestelplatform DosDob of via onze Webshop op de computer zou doen, maar ken je ook deze éxtra functies van BiP al?

Check je machinegebruik met BiP & onze trackers

Weet je dat je met BOMA in de Pocket precies kan zien waar jouw machines zijn en hoeveel ze gebruikt worden? Misschien merk je wel dat sommige machines niet zo vaak gebruikt worden. Dat is zonde, want drie op de vier service-aanvragen voor machines zijn te wijten aan onvoldoende dagelijks onderhoud. Door onnodige service-aanvragen te voorkomen bespaar je de daaraan gekoppelde kosten én CO2 uitstoot. Zo kan BiP je uiteindelijk helpen een duurzaamheidsslag te maken.

Hoe doe je dat? Ga naar ‘Machines’ en kies de machine waarvan het het gebruik en locatie wil bekijken. Eens je de machine hebt geselecteerd kan je makkelijk kiezen voor ‘Geolocatie’ (wanneer je de plek van de machine wil bekijken) of ‘Activiteit’, wanneer je de activiteitsgraad van de machine wil bekijken. De activiteit wordt weergegeven per maand en zelfs per dag.

Maak je gebruik van de BOMA Flex Fleet? Dan kun je op basis van de kennis die BiP je verschaft bepalen op welke momenten en locaties het nodig is extra machines in te zetten en dankzij het flexibele fleetmanagement van BOMA Flex Fleet schaal je op een rustig moment eenvoudig weer af. slim.

Bestellingen controleren vanuit de voorraadkast met BiP

Met BiP kan je bestellingen door je collega’s op de werkvloer laten controleren en verzenden, direct vanuit de voorraadkast. Je kan namelijk locatieverantwoordelijken toevoegen aan BiP. Je kan zelf de touwtjes in handen houden door een bestelling voor te bereiden en naar een collega door te sturen, je collega hoeft alleen nog maar naar de voorraadkast te lopen voor een laatste check. Klik en verzenden maar! Voorkomt weer een ritje op en neer, fijn voor jou én voor het milieu.

Hoe doe je dat? Ga naar ‘adresboek’, zoek het adres waaraan je een collega wil toevoegen, klik op ‘Geef toegang aan een collega’ en verstuur de uitnodiging direct. Als die collega dan een bestelling wil plaatsen krijg jij die altijd ter goedkeuring om fouten te vermijden.

Voeg foto’s toe aan een service-aanvraag of chatbericht

Weet je al dat je via BiP ook eenvoudig een service-aanvraag voor je machine kan doen of met onze Bomito’s kan chatten als je wat hulp kan gebruiken bij jouw schoonmaakprobleem? Onze Bomito’s kunnen je nu nóg sneller helpen als je een foto, die jouw schoonmaakprobleem verduidelijkt, toevoegt aan jouw chatbericht of service-aanvraag.

Hoe doe je dat? Klik rechtsboven op het ‘chat’-icoon om een gesprek te starten met een van onze schoonmaakexperts. Klik op het plusje naast het invoerveld voor chatberichten om een foto toe te voegen aan jouw bericht.  

Heb je een schoonmaakvraag? Stuur eenvoudig een foto van jouw probleem via BiP zodat onze collega’s je snel kunnen helpen.

Barcodes scannen om veiligheidsfiches te lezen

Wij maken het graag simpel voor je. Sta je in de voorraadkast en ben je op zoek naar productinformatie of bijvoorbeeld een veiligheidsinformatieblad van een schoonmaakmiddel? Dan heb je deze met BiP altijd bij de hand. Je kan namelijk gewoon de barcode scannen, dan toont BiP je alles wat je zou willen weten. En wil je het product bestellen? Dan kun je het ook meteen in je winkelmandje plaatsen.

Hoe doe je dat? Klik op scan en je kunt meteen beginnen! Houdt de camera van je gsm boven de barcode van het product, dan tovert BiP alle informatie op je scherm.

“Het gebruik van de BiP is voor ons ideaal om veel sneller te communiceren met collega’s en BOMA rondom alles op het gebied van middelen, materialen en machines. We krijgen snel schoonmaakadvies, kunnen machinestoringen melden en het lukt ons veel beter de juiste levering op de juiste locatie te krijgen.”

Nina Poort, Operationeel Directeur Effektief Groep

BiP heeft het allemaal

Wij gaan voor ontzorging. Dat doen we door de schoonmaak simpel. slim. en leuk. te maken. BiP is één van de handige tools waarmee we samen het totaalplaatje van jouw schoonmaakmanagement nóg completer maken. We brengen bestelmanagement naar je voorraadkast en we brengen alle productinformatie en veiligheidsfiches naar je broekzak. We zorgen niet alleen dat de juiste machine gebruikt wordt op de juiste locatie, maar we helpen je ook bij het zo efficiënt mogelijk inzetten ervan. Met BiP gaan we voor gemak.

Heb jij de app al? Je download hem eenvoudig via de App Store of Google Play. Heb je al een webshop- of DosDob-account? Dan kun je met je huidige inloggegevens inloggen. Wil je meer informatie over het gebruik of het downloaden van de app? Ga dan naar boma.eu/bip of neem contact met ons op.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!