Duurzaam Schoonmaken: Elke Druppel Telt

Water: essentieel voor het leven op aarde en de kern van schoonmaak. Op World Water Day, zet BOMA, pionier in de schoonmaaksector, zich in om waterwijsheid te delen. Onze acties zijn gericht op het verminderen van waterverbruik en het bevorderen van gezonde waterkringlopen. Met een aanpak gericht op het R-model  – Refuse, Reduce, en Reuse – streeft BOMA ernaar voor een duurzamer waterbeheer in de schoonmaaksector.

Refuse: Kies voor milieubevorderende producten

Weiger om milieuvervuilende producten te gebruiken en omarm in plaats daarvan onze Synbio en Probio reeks. Deze schoonmaakmiddelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze verrijken ook actief het water en de natuurlijke microbiële balans na gebruik. Door voor deze producten te kiezen, ondersteunen we waterzuivering en helpen we bij het behoud van een gezond ecosysteem.

Reduce: Innovatie voor waterbesparing

Bij BOMA verminderen we waterverbruik door in te zetten op innovatieve technologieën. De Robots Lionsbot LeoScrub en de R3, en de i-Mop, beperken het waterverbruik drastisch zonder in te boeten aan schoonmaakkwaliteit. Deze machines zijn ontworpen om efficiëntie en duurzaamheid te combineren, waardoor het mogelijk is om met minder middelen een grotere impact te maken. Ook de installatie van sensorkranen in sanitaire ruimtes draagt bij aan deze doelstelling door het verbruik te verlagen met meer dan 80%.

Reuse: Maximaliseer hergebruik

Schoonmaakwater zuiveren en weer inzetten kan nu ook met een Re-Water schrobzuigmachine. Dit draagt bij aan significante waterbesparingen van 53.000 liter per jaar en is een voorbeeld van hoe BOMA innovatie stimuleert om waardevolle hulpbronnen te beschermen.

React: Betrokkenheid en actie

Naast onze focus op ‘Refuse’, ‘Reduce’, en ‘Reuse’, neemt BOMA ook deel aan initiatieven die directe actie ondernemen, zoals River Cleanup. Lokaal opruimen en het creëren van bewustwording om zwerfvuil te voorkomen is dé sleutel van alle acties van deze organisatie. We moedigen niet alleen onze medewerkers aan om betrokken te raken, maar bieden ook aan onze klanten de mogelijkheid om samen met ons een positieve impact te maken.

Door samen te werken met organisaties zoals Made Blue, dragen we bij aan het voorzien van schoon drinkwater in derdewereldlanden – een liter voor elke liter die we besparen met de i-mop. Samen met onze klanten is er al meer dan 25 miljoen liter schoon drinkwater voorzien voor mensen die het echt nodig hebben, en dit aantal liters neemt elk jaar toe.

In ons streven naar een duurzamere toekomst is elke stap belangrijk. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste producten of het slim inzetten van technologie. Op World Water Day reflecteren we niet alleen op het belang van water, maar zetten we ons in voor concrete acties die verandering teweegbrengen. Laten we samen de waarde van elke druppel erkennen en beschermen.

Zoek je naar manieren om duurzaamheid in je schoonmaakroutine te integreren? Neem contact op met BOMA voor gepersonaliseerde adviezen die jouw waterverbruik verlagen en onze planeet ten goede komen.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!