De Zorggroep maakt de schoonmaak simpel, slim en leuk met de I-mop XL


BOMA levert 83 I-mops XL aan de Zorggroep. De zorginstelling gaat aan de slag met deze gebruiksvriendelijke schrobzuigmachine op al hun locaties om zo de schoonmaak en hygiëne van hun vloeren te verbeteren. Frank Verstappe, adviseur Schoonmaak bij De Zorggroep, is erg blij met de nieuwe machines: ‘De komst van de I-mop XL markeert een belangrijke stap in onze nieuwe manier van schoonmaken.

Professionalisering van de schoonmaak

Een toenemende zwaarte en complexiteit van de zorg is voor De Zorggroep reden geweest om de organisatie daar op aan te passen. Ook de krapte op de arbeidsmarkt speelde en speelt nog een rol. Service Support, waar onze interne schoonmaakdienst onder valt heeft als doel de zorg te faciliteren.  `Zorgmedewerkers moet bezig zijn met de zorg en daar dan ook de focus op kunnen leggen.’ Tevens zijn we op zoek gegaan naar een leverancier die, naast een goede ondersteuning, ook de juiste middelen en materialen kan leveren, specifiek voor een zorgomgeving. Daaraan stellen we nu eenmaal andere eisen dan aan materiaal voor een kantooromgeving.Tevens zijn we meteen aan de slag gegaan om alle ruimtes opnieuw in te meten om zo een goed gefundeerde calculatie te laten maken. Hiermee kunnen nieuwe, efficiënte werkprogramma’s en taakkaarten uitgewerkt worden.

De Zorggroep aan de slag met de I-mop
Klaar voor een mooie samenwerking! Frank Verstappe en Mark Engels schudden de hand (foto genomen vóór uitbraak Covid-19).

Vloeronderhoud

Binnen deze transitie bleek al snel dat voor het vloeronderhoud een keuze gemaakt moest worden tussen uitbesteden, waarbij een externe partij 1x per jaar de vloeren komt doen of het schoonmaken door de eigen facilitaire medewerkers. “Nadeel bij een externe partij is dat we ook te maken hebben met de privacy van de cliënt. Niet iedereen mag zo maar een kamer binnen gaan. Rondom de client reinigen we dus zelf onze vloeren. We willen de hygiëne van de vloer zo constant mogelijk houden. Naast dat dat er gewoon beter uitziet, bouw je ook een minder grote vuilfilm op. Deze vuilfilm is een voedingsbodem voor nare bacteriën. Deze houden we uiteraard graag buiten de deur.”

Een gebruiksvriendelijke schoonmaakmachine

Verstappe liet zijn oog vallen op de I-mop XL.  “Vanuit de markt was ik al bekend met deze schrobzuigmachine. Daarbij was de distributeur in Nederland, BOMA, ook een van onze leveranciers. Toevallig liep er tegelijkertijd op een van onze locaties een test met de I-mop XL. Hier werd door iedereen zeer positief op gereageerd.” Belangrijk hierbij voor Verstappe waren ook de enthousiaste reacties van de schoonmakers. “De angst om schoon te maken met machines was er niet met de gebruiksvriendelijke en wendbare I-mop XL.” Na verdere evaluaties en calculatie werd besloten tot de aankoop van 83 I-mops XL. 

BOMA als partner

Bij de aflevering van de I-mop XL worden de medewerkers ook meteen getraind door BOMA. Zo weet iedereen hoe het apparaat werkt en kan hij of zij er op de juiste manier mee schoonmaken.  “Kennis en opleiden zijn essentieel in deze hele transitie” aldus Verstappe.  Tot slot besluit hij: `We zitten nog volop in onze transitie, maar tot op heden heeft BOMA ons goed ondersteund in het hele proces met hun goede service en kennis als partner op het gebied van schoonmaakmaterialen, waarbij MVO niet onbelangrijk is. Dit sluit mooi aan bij de visie van BOMA, waar duurzaam werken een belangrijke pijler is.

De juiste machine kiezen is al moeilijk genoeg. Wij maken het graag simpel voor je. Bekijk hier alles over BOMA Machinery.


Over de Zorggroep 

De Zorggroep biedt verpleging en verzorging aan iedereen in Noord- en Midden-Limburg, van jong tot oud. Naast diverse woon- en zorgcentra, biedt de Zorggroep ook zorg thuis. In alle processen staat daarbij de cliënt centraal.

Over BOMA

De schoonmaak simpel, slim en leuk maken. Dat is wat BOMA dag in, dag uit doet. Doordat we al meer dan 46 jaar inzetten op innovatie en kennis, genieten klanten van een ‘vlekkeloze’ ervaring, met een optimale hygiëne als gevolg. Wij zorgen ervoor dat diverse klanten alles in handen hebben om hun schoonmaak perfect te laten verlopen, van schoonmaakmaterialen – tot producten en machines.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!