De dag van de schoonmaker: Time to freshen up!

Natuurlijk zien wij elke dag het belang van goede schoonmaak en hygiëne in maar op één dag in het jaar zijn geheel Nederland en België het met ons eens en wordt onze geliefde schoonmaker landelijk in het zonnetje gezet. In 2020 valt de Dag van de Schoonmaker in Nederland op 15 juni en de Dag van de Schoonmaak in België op 19 juni. Dit jaar kan niemand er meer onderuit: de rol van de schoonmaker is ontzettend belangrijk! Wij vinden daarom dat deze cruciale beroepsgroep wel een opfrissertje kan gebruiken. Time to freshen up! En dat pakken wij als volgt aan…

freshen up your day
Een opfrissertje, speciaal voor de schoonmaker!

De Dag van de Schoonmaker / Dag van de Schoonmaak

In Nederland kennen we de Dag van de Schoonmaker, die sinds 2015 elk jaar op 15 juni gevierd wordt. Met dit jaar het terechte thema ‘Jij maakt nóg meer het verschil!. Niet alleen van cruciale beroepsgroepen als de zorg, het onderwijs of het transport wordt er op dit moment ontzettend veel gevraagd, ook schoonmaakmedewerkers moeten zich snel aanpassen aan de nieuwe, steeds wijzigende maatregelen en werkwijzen. Schoonmaak maakt het mogelijk!

In België wordt de Dag van de Schoonmaak al sinds 2008 elk jaar op 20 juni gevierd, dat valt dit jaar op zaterdag vandaar dat veel schoonmakers dit jaar vrijdag 19 juni in het zonnetje worden gezet. Schoonmaken is een zwaar beroep, terwijl het al snel ondergewaardeerd wordt. De poetsman of poetsvrouw is namelijk vaak de onzichtbare werknemer binnen een bedrijf. De Dag van de Schoonmaak is daarom in het leven geroepen om waardering voor deze beroepsgroep te uiten. 

schoonmaakster met kar

Schoonmaken is een cruciaal beroep

Nu schoonmaken in tijden van het Coronavirus is aangemerkt als cruciale beroepsgroep kan niemand er meer omheen: schoonmaken is voor ons allemaal ontzettend belangrijk! Een schone (werk)omgeving is een van de eerste stappen naar een veilige (werk)omgeving. Hoewel schoonmaken een ondergewaardeerd imago heeft, erkennen we ineens massaal het belang van een goede hygiëne. Ook bij BOMA zien we de vraag naar onder andere producten rondom persoonlijke hygiëne en (spot)desinfectie explosief stijgen. Niet voor niets is schoonmaken op landelijk niveau erkent als een beroep waar we niet zonder kunnen. 

Wij bedanken de toppers in de schoonmaak

Wij zorgen op de Dag van de Schoonmaker en de Dag van de Schoonmaak voor een opfrissertje, omdat zij altijd zorgen dat alles schoon en fris is! Op 15 juni worden aan al onze Nederlandse bestellingen pepermuntdoosjes met de opdruk ‘Freshen up your day’ toegevoegd. Datzelfde doen we met de Belgische bestellingen op 19 juni. 

Thumbs up voor onze BOMITO’s!

Nu we toch bezig zijn onze lof te betuigen, kunnen we natuurlijk onze eigen BOMITO´s niet vergeten! Zij zorgen er namelijk élke dag voor dat de schoonmaker onbezorgd kan werken met de beste schoonmaakproducten. Van magazijnmedewerker tot accountant en van sales support tot shopmedewerker. Wij staan voor je klaar!

Wat kun jij doen op de Dag van de Schoonmaker of Dag van de Schoonmaak?

enjoy your cleaning

Meedoen is eenvoudig! Wij kiezen ervoor letterlijk voor een opfrissertje te zorgen, maar wat dacht je van een simpele blijk van waardering? Een presentje is leuk, maar simpelweg een complimentje geven of even stilstaan bij het belang van een schone omgeving (en de persoon die zorgt dat deze omgeving zo schoon is) is al ontzettend fijn!

Wij zijn benieuwd… wie geef jij vandaag een ‘duim omhoog’?  

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!