BOMA ondertekent Green Deal duurzame zorg 3.0

De nieuwe Green Deal Duurzame Zorg is klaar! Op 8 december ondertekende Guus Nieuwlaat, Country Director van BOMA Nederland, samen met veel verschillende partijen uit het zorgveld deze nieuwe Green Deal.

Als toeleverancier van alles voor de schoonmaak, vindt BOMA dat de schoonmaak duurzaam moet zijn, want het schoonmaken van nu moet niet leiden tot de vervuiling van morgen. BOMA is een oplossingsgericht bedrijf met medewerkers die positief, betrokken en “hands-on” de schoonmaak simpel, slim en leuk maken. Als innoverende onderneming evolueren we daarom naar een circulaire aanpak, we noemen deze ambitie OneZero: Als totaal leverancier streven we naar Zero emissies.

BOMA’s belofte

BOMA zet zich in voor CO2-reductie, circulair werken, medicijnresten uit water en een gezond makende leef- en verblijfsomgeving. Daarom wil BOMA zich inspannen om samen met onze klanten de zorg te verduurzamen. Dit in de brede zin, zodat we zowel impact hebben op de planeet, mens en meerwaarde bieden doorheen de supply chain. De impact kunnen we samen maken door:

  • Samen te kiezen voor de juiste producten en schoonmaakmethodes,
  • Wij bieden handige besteltools en managementtools aan om o.a. transport te beperken en voorzien we een duurzaam assortiment en kunnen we voorzien in duurzaamheidsrapportages op maat,
  • We geven opleiding en advies voor iedereen betrokken bij het schoonmaakproces om zo samen te verduurzamen.

Praktische voorbeelden

We heruitvinden de schoonmaakoplossingen met innovatieve concepten en kijken naar de impact over de totale levenscyclus doorheen de supply chain. BOMA promoot daarom energiezuinige machines met een laag waterverbruik. Door in te zetten op machines en robots kan je chemie-arm of zelfs chemie-loos schoonmaken.  Door het preventief onderhouden en herstellen – optimaal via een onderhoudscontract – van het machinepark kan de levensduur geoptimaliseerd worden en gaan de machines langer mee.  Via onze BiP kan je het machinepark beheren en verbeteren zodat de juiste machines worden ingezet.

Circulair werken bevorderen we door het R-model toe te passen. In de eerste plaats kijken we dus naar het reduceren van middelen, materialen en verpakkingen. Zo hebben we niet alleen robots om chemiearm schoon te maken, maar bieden we oa ook UV-lichten aan om te desinfecteren. Dit zorgt voor een snelle preventieve desinfectie zonder chemie (dus zonder transport, zonder afval en zonder impact op het waterleven).

Om een positieve bijdrage te leveren steunen we ook sterke initiatieven zoals River Clean up. Wist je dat er elk jaar 8 miljard kg zwerfvuil in onze oceanen belandt, waarvan 80% afkomstig is uit de rivieren? Lokaal opruimen en het creëren van bewustwording om zwerfvuil te voorkomen is dé sleutel van alle acties van River Cleanup. Gestart vanuit 1 persoon die 10 minuten zwerfvuil ging rapen, is deze organisatie uitgegroeid tot een beweging van meer dan 100.000 mensen die wereldwijd hun steentje bijdragen. Zo doet BOMA ook mee samen met onze eigen medewerkers en onze klanten.

Wij zijn trots op het ondertekenen van de nieuwe Green Deal Duurzame Zorg. Samen komen we verder.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!