Maak kennis met BOMAZYM, revolutionaire enzymen voor een groene schoonmaak!

Duik mee in de wereld van efficiënt schoonmaken zonder schadelijke chemicaliën. Ontdek de kracht en de magie van enzymen gebruikt voor een innovatieve schoonmaakervaring! 

 

ENZYMEN, wie zijn ze, wat doen ze en wat maakt hen schoonmaakhelden?

Enzymen zijn niet-levende natuurlijke eiwitten die als miniatuurschaartjes werken. Ze breken organische vervuiling af tot microscopische wateroplosbare deeltjes die op hun beurt eenvoudig te verwijderen zijn. Ze worden actief van zodra ze met lauwwarm water (35-55°C) in contact komen. Eigenlijk versnellen ze een proces dat van zichzelf traag verloopt, zonder dat ze zelf opgebruikt worden in dat proces. Je kan het vergelijken met een schoenlepel die een voet in een schoen helpt.

Enzymen zijn echte keukenprinsessen. Doordat ze niet-levend zijn en organische vervuiling afbreken zijn ze, in tegenstelling tot probiotica, toegelaten in keukens.

Wat is BOMAZYM?

Het BOMAZYM gamma bestaat uit een innovatieve reeks reinigers die de kracht van natuurlijke enzymen combineert met plantaardige ingrediënten/groene chemie. Dit product is in staat om hardnekkige resten zoals eiwitten, vetten, oliën, zetmeel en suikers effectief aan te pakken. Het werkt niet alleen zichtbaar maar neemt ook de vervuiling in de leidingen weg waardoor verstoppingen en slechte geuren kunnen worden voorkomen. De enzymen in BOMAZYM zijn speciaal geselecteerd voor hun vermogen om verschillende soorten organische vervuiling aan te pakken.

Hoogwaardige reiniging met een ecologische voordeel

Het BOMAZYM gamma heeft het prestigieuze ECOCERT ECODETERGENT certificaat behaald, wat betekent dat het voldoet aan de strenge eisen voor ecologische duurzaamheid.
Dit certificaat bevestigt dat BOMAZYM:

 • Ecologisch verantwoord is: enzymen zijn 100% afbreekbaar met een positieve impact op het milieu.
 • Efficiënt is: BOMAZYM doet het werk, schrobben wordt dus overbodig het schoonmaakpersoneel kan beter ingezet worden.
 • Veilig is: BOMAZYM is pH-neutraal en vrij van schadelijke chemicaliën, wat het veilig maakt voor zowel de gebruiker als het milieu.

Toepassingsgebied BOMAZYM

BOMAZYM is ontworpen met de behoeften van diverse sectoren in gedachten. Enkele van de belangrijkste toepassingsgebieden zijn:

 • Keukens: Ideaal voor het schoonmaken van oppervlakken, apparatuur en vaatwassers die in contact komen met voedsel.
 • Voedingsindustrie: BOMAZYM biedt een veilige, groene en effectieve manier om reinigingstaken uit te voeren zonder de producten of processen te verstoren.

Waarom schoonmaken met BOMAZYM?

  • Milieuvriendelijk: Door gebruik te maken van natuurlijke enzymen en plantaardige ingrediënten, draagt BOMAZYM bij aan een duurzamere planeet.
  • Efficiënt: De kracht van enzymen zorgt voor een diepgaande reiniging, waardoor zelfs de hardnekkigste vervuilingen eenvoudig te verwijderen zijn.
  • Veilig: Geen schadelijke chemicaliën betekent een veiligere werkomgeving voor iedereen.

BOMA’s BOMAZYM is meer dan alleen een schoonmaakproduct; het is een stap vooruit in de richting van een schonere en groenere toekomst. Met zijn unieke formule, ecologische certificering en brede toepasbaarheid, biedt BOMAZYM de perfecte oplossing voor iedereen die streeft naar een efficiënte en verantwoorde reiniging. Ontdek vandaag nog hoe BOMAZYM jouw schoonmaakroutine kan transformeren!

Enzyme zijn 100% afbreekbaar met een positieve impact op het milieu zoals het sparen van het aquatisch leven.

Met een neutrale pH beschermen enzymatische producten de gezondheid van de gebruiker.

De tijd van het schoonmaakpersoneel kan beter gebruikt worden doordat ze minder/niet moeten schrobben. (enzymen doen het werk voor hen). 

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!