Zo haal je het meeste uit jouw schrobzuigmachine

Een schrobzuigmachine kiezen, onderhouden en op de juiste manier gebruiken makkelijk? Dat lijkt vaak maar zo. Wij maken het simpel voor je.

Zo kies je de juiste schrobzuigmachine

Het optimaal inzetten van de juiste schoonmaakmachine in de juiste ruimte begint al bij de keuze voor de juiste machine. Kies je machine aan de hand van de toepassing, het schoon te maken oppervlak en houd ook zeker rekening met parameters als duurzaamheid en budget. 

Ga voor wendbaarheid in kleinere ruimtes met een walk behind model

De BOMA Tempo Run familie is een reeks van robuuste en gebruiksvriendelijke walk behind schrobzuigmachines die je vloeren snel en efficiënt reinigen. De kleinere modellen zijn geschikt voor kantoren, winkels en bars, terwijl de grotere toestellen hun werkdomein vinden in magazijnen, ziekenhuizen en supermarkten. De onderhoudsvrije batterijen met ingebouwde lader zorgen voor grote autonomie en een ononderbroken schoonmaak. De machines zijn geschikt voor zowel borstels als pads en kennen een hoog rendement. Eenvoud, stevigheid en betrouwbaarheid kenmerken deze reeks. 

Kies een ride on model voor maximaal rendement bij grote oppervlakken

Zoek je een schrobzuigmachine voor grotere oppervlakten in bijvoorbeeld supermarkten, werkplaatsen, magazijnen en luchthavens? Ga dan voor een Tempo Ride Schrobzuigmachine. Deze ride on schrobzuigmachines worden gekenmerkt door een grote autonomie en zorgen voor maximaal rendement bij grote oppervlakken. 

Ga voor volledige automatisering met Lionsbot

Ben je op zoek naar een innovatieve uitstraling en optimale ondersteuning van jouw schoonmaakteam? Kies dan een LeoScrub in publieke ruimtes of een Rex voor logistieke ruimtes. Deze autonome schrobzuigrobots denken volledig met je mee.

De juiste machine kiezen is al moeilijk genoeg. Wij maken het graag simpel voor je. Bekijk hier alles over BOMA Machinery.

Zo kies je het juiste reinigingsmiddel voor jouw schrobzuigmachine

Wanneer je op zoek gaat naar een ideaal reinigingsmiddel om te gebruiken in combinatie met je schrobzuigmachine, hou je best rekening met 2 criteria:

1. Is het een laagschuimend product?

Schuim is een van de grootste vijanden van je schrobzuigmachine. Bij gebruik van een schuimend reinigingsmiddel ontstaat er bij het opzuigen van het vuil water met reinigingsmiddel schuim in de vuilwatertank. Doordat schuim heel licht is, zuig je dat schuim op richting zuigmotor. In lage hoeveelheden is dat geen probleem, want je hebt nog een schuimfilter voor je zuigmotor zitten. Wanneer deze filter echter verzadigd is met schuim, komt al het bijkomende schuim in je zuigmotor terecht. Hierdoor wordt je zuigmotor nat en gaat hij roesten met als gevolg dat je de zuigmotor op termijn zal moeten vervangen. Gebruik je toch een schuimend product, kan je altijd BOMA Foam Ex (art. 205830) in je vuilwatertank doseren voor je de machine gebruikt. Zo rem je schuimvorming en blijft je zuigmotor beschermd.

2. Hoeveel bedraagt de dosering?

Reinigingsmiddelen correct doseren is cruciaal. Hou de aangegeven dosering altijd zo precies mogelijk aan. Ook voor je schrobzuigmachine. Wanneer je overdoseert, heb je veel schuimvorming als resultaat. De gevolgen daarvan las je hierboven al. Wanneer je te weinig doseert, spreekt het gevolg voor zich: je schoonmaakresultaat zal minder worden. Gelukkig verdelen wij handige doseersystemen die altijd zorgen voor een correcte dosering.

Ga je voor extra duurzaam?

Wist je dat je ook chemie-arm kan reinigen met een schrobzuigmachine door Probio toe te passen? Probiotische reinigingsmiddelen zijn niet alleen de eerste reinigers ter wereld die na gebruik een positieve impact hebben op water en milieu. Ze lossen ook veelvoorkomende problemen met schrobzuigmachines op, zoals verstopte filters, en stinkende schoon- en vuilwatertanks.

Zo blijft jouw schrobzuigmachine jarenlang een topprestatie leveren

Een schrobzuigmachine is een investering die jaren meegaat. Of dat zou toch moeten… Het juiste gebruik en onderhoud van jouw machine is dus minstens zo belangrijk als de juiste keuze voor de juiste machine. Om je op weg te helpen hebben wij een gids samengesteld met tips waarmee jouw schrobzuigmachine voor lange tijd een topprestatie neer blijft zetten. Download onze ‘7 tips om het beste uit je schrobzuigmachine te halen’ hier.

Op zoek naar de juiste schoonmaakmachine? BOMA maakt het simpel

Ben je op zoek naar een schrobzuigmachine? Lees dan hier alles over hoe wij de keuze voor de juiste schoonmaakmachine simpel maken of neem direct contact op onze experts.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!