Reinigingsmiddelen voor schrobzuigmachines

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Wanneer je op zoek gaat naar een ideaal reinigingsmiddel om te gebruiken in combinatie met je schrobzuigmachine, hou je best rekening met 2 criteria:

1. Is het een laagschuimend product?

Schuim is een van de grootste vijanden van je schrobzuigmachine. Bij gebruik van een schuimend reinigingsmiddel ontstaat er bij het opzuigen van het vuil water met reinigingsmiddel schuim in de vuilwatertank. Doordat schuim heel licht is, zuig je dat schuim op richting zuigmotor. In lage hoeveelheden is dat geen probleem, want je hebt nog een schuimfilter voor je zuigmotor zitten. Wanneer deze filter echter verzadigd is met schuim, komt al het bijkomende schuim in je zuigmotor terecht. Hierdoor wordt je zuigmotor nat en gaat hij roesten met als gevolg dat je de zuigmotor op termijn zal moeten vervangen. Gebruik je toch een schuimend product, kan je altijd BOMA Foam Ex (art. 205830) in je vuilwatertank doseren voor je de machine gebruikt. Zo rem je schuimvorming en blijft je zuigmotor beschermd.

2. Hoeveel bedraagt de dosering?

Reinigingsmiddelen correct doseren is cruciaal. Hou de aangegeven dosering altijd zo precies mogelijk aan. Ook voor je schrobzuigmachine. Wanneer je overdoseert, heb je veel schuimvorming als resultaat. De gevolgen daarvan las je hierboven al. Wanneer je te weinig doseert, spreekt het gevolg voor zich: je schoonmaakresultaat zal minder worden. Gelukkig verdelen wij handige doseersystemen die altijd zorgen voor een correcte dosering.

Voor meer tips over hoe het meeste te halen uit je schrobzuigmachine, download hieronder ons E-book!

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!