Begeef je niet op glad ijs en bereid je voor op de winter

Het echte ijskoude weer heeft zich nog niet laten zien. Maar dat neemt niet weg dat de start van de winter toch alweer voor de deur staat. De ijzige kou en sneeuw brengen ieder jaar weer een aantal uitdagingen met zich mee voor de schoonmaak en ook veiligheid rondom jouw gebouw. Wij hebben een aantal onmisbare producten voor je op een rijtje gezet. Slim!

1. Sneeuwschop / sneeuwschuiver

Met een sneeuwschop maak je gemakkelijk paden en stoepen vrij van sneeuw. Let er op dat je een goede sneeuwschop hebt met eventueel een langere steel. Dit maakt het sneeuwschuiven iets ergonomischer, want het scheppen van sneeuw kan belastend zijn voor de rug.

2. Veegmachine

Om sneeuw weg te krijgen van grotere oppervlakten is een sneeuwschop waarschijnlijk niet voldoende. Een veegmachine kan een uitkomst bieden om snel, bijvoorbeeld een parkeerplaats, sneeuwvrij te maken. Een veegmachine is vaak ook het hele jaar inzetbaar, om afval en bladeren te verwijderen. Met de juiste accessoires is het met recht een multifunctioneel apparaat.

3. Strooizout

Als de stoepen glad zijn door een laagje ijs en/of sneeuw dan heb je ook de verantwoordelijkheid om de gladheid te bestrijden. Voordat je strooizout gaat verspreiden, maak eerst de oppervlakten vrij van het meeste ijs en/of sneeuw met een sneeuwschop of veegmachine. Verdeel daarna het strooizout. Geen zorgen, het zout zal de bestrating niet aantasten.

4. Strooiwagen voor zout

Heb je grote oppervlakken waarop je het zout moet verdelen? Dan kan een strooiwagen voor zout ook erg handig zijn en het werk versnellen. Met een strooiwagen kun je instellen om het zout over een radius van 1,5 m tot 3,7m uit te strooien.

5. Schoonloopmatten

Vaak zie je dat ondanks je sneeuwvrije voorzorgsmaatregelen er toch nog veel nattigheid en vuil mee het gebouw in wordt gelopen. Het is daarom slim om in je entree een goede schoonloopmat te plaatsen. Kies er eventueel voor om in de winter extra matten neer te leggen of zorg voor tijdige vervanging. Zo voorkom je dat vuil mee in de rest van het gebouw wordt genomen.

6. Sneeuwvrije auto’s

Ook voor je wagenpark is het belangrijk om de juiste producten in huis te hebben. Denk aan antivries ruitensproeivloeistof, ruitenontdooier en een ijskrabber. Zo gaat iedereen veilig de weg op.

Wij hopen dat je hiermee goed voorbereid en veilig de winter door komt. Wil je meer advies of andere tips in de schoonmaak neem dan contact met ons op.

Geef je afval nieuw leven met de afvalsorteeroplossingen van BOMA

Ontvang meer tips van BOMA door je in te schrijven op onze nieuwsbrief!